Now Reading:
U Prelogu održana početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“ – deset teško zapošljivih žena brinut će o 60-ak potrebitih korisnika
Full Article 2 minutes read

U Prelogu održana početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“ – deset teško zapošljivih žena brinut će o 60-ak potrebitih korisnika

U Prelogu je održana početna konferencija projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Grad Prelog primio je odličnu vijest još u srpnju. Tada je stigla obavijest o uspješnom apliciranju projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, nakon čega je stigla i Odluka o financiranju, potpisivanje Ugovora, a početkom rujna, potpisani su ugovori s 10 žena koje će sudjelovati u projektu.

Projekt je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica projekta Marija Igrec. Cilj projekta „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, je unapređenje radnog potencijala teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja, njihovo zapošljavanje te povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. U okviru projekta zaposlit će se 10 žena pripadnica ciljane skupine Poziva koje će pružati uslugu 60-ak korisnika s područja Grada Preloga.

Vrijedi naglasiti kako Grad Prelog projekat „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, provodi još od kraja 2017. godine, a njegovo podržavanje kroz 3 faze projekta dokaz je uspješnosti projekta na terenu i važnosti njegove održivosti. Projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći III“, dao je doprinos povećanju kvalitete života teže zapošljivih žena i njihovoj integraciji u društvene aktivnosti, ojačala se njihova uloga na tržištu rada te njihova pozicija u obitelji i zajednici. Velik doprinos dao je i  krajnjim korisnicima kojima se pružala usluga pomoći u kući. Vrijednost projekta je 494.400,00 kn, financirana u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sudionike početne konferencije pozdravili su gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek te predstavnici partnera projekta, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Čakovec, Nikola Hren i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Prelog Melita Novak Ban.

sjever.hr/prelog.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.