Now Reading:
Počeli radovi na uređenju odvojka Preradovićeve ulice u Ivancu – polako niče moderna gradska četvrt
Full Article 2 minutes read

Počeli radovi na uređenju odvojka Preradovićeve ulice u Ivancu – polako niče moderna gradska četvrt

Grad Ivanec je otvorio radove na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici. Riječ je o prvoj fazi radova u kojoj će se sagraditi prometnica i kolnik u punom profilu, s nogostupima s obje strane ulice, kao i nogostup uz SPAR, sve do obilaznice.

-S obzirom na to da je na susjednoj površini u tijeku gradnja skate i biciklističkog parka, uređenjem ovoga odvojka se ujedno usklađuje cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića. Gradnjom i uređenjem novih urbanih sadržaja i infrastrukture Grad prati intenzivan građevinski razvitak ove zone i pretvara je u modernu gradsku četvrt – izjavio je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

Odvojak prema školi gradi se i uređuje prvenstveno za potrebe sigurnog dolaska učenika-putnika od okretišta autobusa do škole, ali i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića.

Promet novim odvojkom odvijao bi se jednosmjerno. Roditelji bi vozilima u krug škole ulazili iz Šabanove ulice, kratko stali kod škole da djeca uđu u auto, te bi potom izlazili na novi odvojak, prema obilaznici. Vikendom bi se ograda zatvarala, što znači da ovim pravcem promet ne bi bio moguć.
Vrijednost radova u ovoj fazi je 465.000 kuna, a obavlja ih Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Sljedeće godine u planu je realizacija druge faze ovoga projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, s manjim parkiralištem te uređenjem okretišta i stajališta za školski autobus.

sjever.hr/ivanec.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.