Now Reading:
Mladiću u centru Zagreba na glavu pala cigla sa zgrade: “Krv je kapala kao iz kabla”
Full Article 2 minutes read

Mladiću u centru Zagreba na glavu pala cigla sa zgrade: “Krv je kapala kao iz kabla”

U srijedu popodne u zagrebačkoj Branimirovoj ulici odlomio se komad cigle i pao mladiću na glavu te ga ozlijedio, čemu je svjedočila Lara Culović, koja mu je pomogla i sve opisala u objavi na Facebooku.

– Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi. Dečku ispred mene na Branimirovoj je cigla pala direktno na glavu i kompletno ju otvorila. Krv je kapala kao iz kabla, posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik. Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi se zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Napravila sam sve što sam mogla da iole pomognem. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka. Ne znam što je s radovima po gradu; molim vas pazite se – napisala je Lara.

Na Larinu objavio reagirao je komentarom i Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

– Dragi svi, žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja. Prenosim od Hitne: “Mladić, 2001. godište. Vitalni znakovi stabilni, manja kontuzija na glavi.” Provjeravamo status zgrade odnosno da li se radi o adekvatno osiguranom gradilištu. P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo – kao Grad – sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc. – napisao je Korlaet.

www.sjever.hr / Facebook Lara Culović

Input your search keywords and press Enter.