Now Reading:
Međimurska županija brojnim aktivnostima brine za svoje najstarije – Posavec: Promičemo i osmišljavamo programe kako bi uživali u što kvalitetnijem i bezbrižnom životu
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija brojnim aktivnostima brine za svoje najstarije – Posavec: Promičemo i osmišljavamo programe kako bi uživali u što kvalitetnijem i bezbrižnom životu

Međimurska županija veliku pažnju posvećuje brizi za što kvalitetniji život svojih starijih sugrađana, a ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba bila je prilika da se istakne njihova vrijednost.

Tako je Matica umirovljenika Međimurske županije pripremila kulturno – umjetnički program za svoje članove i sugrađane treće životne dobu, a koji je oduševio mnogobrojne uzvanike koji su ispunili dvoranu Centra za kulturu Čakovec.

Tom je prilikom predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nade Lovrec istaknula kako su udruge umirovljenika Udruge umirovljenika vrlo važne karike u kreiranju ukupne kvalitete života kako u gradskoj, tako i u ruralnoj sredini.

– Naše malo Međimurja, kao u mnogo čemu, tako je i po pitanju brige prema umirovljenicima ispred drugih – kazale je Lovrec.

Da je briga o starijima naša obaveza, poručio je i međimurski župan Matija Posavec te naglasio kako su osobe treće životne dobi zaslužne što žive u ovako prekrasnoj županiji.

– Međimurska županija promiče i osmišljava programe koji omogućuje aktivno sudjelovanje osoba treće životne dobi u društvenoj zajednici. Pokušavamo vam pružiti skrb ne bi li u svojim zlatnim godinama uživali u što kvalitetnijem i bezbrižnijem životu – rekao je župan Posavec.

U Međimurskoj županiji se kroz programe pomoći i njege u kući kao i organizacijom i dostavom prehrane, objavljenjem kućnih poslova, održavanjem osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih osoba, nastoji omogućiti da osobe starije životne dobi duže ostanu u svojim domovima.

– Drago mi je da su Čakovec i Međimurje, što se tiče odnosa prema osobama treće životne dobi, primjer drugim sredinama u Hrvatskoj. Projekte koji se kod nas provode u suradnju s vašim udrugama, drugi kopiraju, a aktivnosti naših starijih sugrađana navode se kao primjeri dobre prakse. Nastojimo sve vas potaknuti da što više sudjelujte u društvu, jer smatramo da još imate što za pokazati, ali mlađe i naučiti mnogočemu – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

www.sjever.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.