Now Reading:
Međimurje domaćin ovogodišnjeg izbora Najuzornije hrvatske seoske žene – stižu uzorne žene iz 18 županija
Full Article 1 minutes read

Međimurje domaćin ovogodišnjeg izbora Najuzornije hrvatske seoske žene – stižu uzorne žene iz 18 županija

Međimurje je domaćin ovogodišnjeg 22. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji će se održati u subotu, 8. listopada 2022. godine od 17 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec. Organizator je Udruga Uzornih hrvatskih seoskih žena, a uz Međimursku županiju domaćini su Grad Čakovec i Općina Belica.

Nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem izboru odnijela Mateja Vranović iz Gardinovca, Međimurje će ugostiti predstavnice 18 hrvatskih županija koje će se natjecati za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene.

Projektom se želi pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Međimurje će na ovogodišnjem će izboru predstavljati Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca, a sve posjetitelje čeka zanimljiv program koji započinje od 14 sati, dok sam izbor najuzornije seoske žene počinje u 17 sati.

Dođite u dvoranu Graditeljske škole Čakovec i uživajte u predstavljanju običaja, pjesme i autohtonih proizvoda.

sjever.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.