Now Reading:
Medicinska sestra iz afere s lažnim covid potvrdama na slobodi – sve je priznala? Brojna poznata lica koristila njezine usluge
Full Article 1 minutes read

Medicinska sestra iz afere s lažnim covid potvrdama na slobodi – sve je priznala? Brojna poznata lica koristila njezine usluge

Kako neslužbeno doznaje portal Telegram, Petra Rumiha, bivša medicinska sestra koja je uhićena zbog lažiranja podataka o cijepljenju kako bi na stotine građana mogle dobiti covid potvrde, puštena je iz istražnog zatvora nakon što je priznala krivnju.

Rumiha je, sumnja se, dok je bila zaposlenica Doma zdravlja Zagreb – zapad, u sustav Zavoda za javno zdravstvo upisivala da su brojni ljudi cijepljeni, iako to zapravo nisu bili. Na osnovu toga dobivali su EU digitalne covid potvrde. Za usluge su, tvrdi USKOK, plaćali najmanje 100 eura.

Već danima cure imena osoba koje su navodno koristile usluge sad već bivše medicinske sestre. Među najpoznatijima je Tony Cetinski, jedan od istaknutijih protivnika cijepljenja u Hrvatskoj, a uz njega se spominju operna pjevačica Lana Kos, direktor Jamnice Plus u Fortenovi Ivan Čevra, TV voditeljica Vjekoslava Bach Vasić i njezin suprug Željko te brojni privatni poduzetnici. Spominju se i brojni bivši i sadašnji sportaši, jedna kandidatkinja Izbora za Miss Hrvatske, te jedan bivši sudionik Big Brothera.

Inače, Telegram sad neslužbeno doznaje da je gospođa priznala sve što su joj istražitelji stavili na teret.

sjever.hr/telegram.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.