Now Reading:
Jesen nas i dalje mazi, ali hoće li lijepo vrijeme potrajati? Evo što kažu prognostičari
Full Article 2 minutes read

Jesen nas i dalje mazi, ali hoće li lijepo vrijeme potrajati? Evo što kažu prognostičari

Doista ovih dana imamo priliku uživati u jeseni! Iako su jutra hladna, danju nas miluju sunce i ugodna temperatura i nadamo se da će se takvo vrijeme što dulje zadržati.
No hoće li doista biti tako, moramo provjeriti s prognostičarima.

Krenimo od današnjeg dana tijekom kojeg bi, prema najavama iz DHMZ-a, trebalo biti pretežno sunčano, u drugom dijelu dana ponegdje uz umjerenu naoblaku. Ujutro će mjestimice biti magle i niskih oblaka, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.
Vjetar na kopnu većinom slab, na moru ujutro burin, potom povremeno umjeren zapadni i sjeverozapadni. Navečer će podno Velebita jačati bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti između 4 i 9, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

Prema trenutnim prognozama, ovakvo ili slično vrijeme bit će i u nastavku tjedna, a tek nešto malo kiše u sjevernom se dijelu zemlje očekuje tek u nedjelju. Stoga, uživajte u jeseni!

Biometeorološka prognoza za četvrtak

I dalje stabilne atmosferske prilike podržavat će povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Uz adekvatnu zaštitu od razmjerno niskih jutarnjih temperatura i moguće magle, osobito u unutrašnjosti, tijekom dana se ne očekuje negativan utjecaj vremena na zdravstveno stanje i raspoloženje ljudi.

sjever.hr/DHMZ
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.