Now Reading:
Hvalevrijedna odluka: Općina Lobor i ove školske godine svojim srednjoškolcima sufinancira prijevoz
Full Article 2 minutes read

Hvalevrijedna odluka: Općina Lobor i ove školske godine svojim srednjoškolcima sufinancira prijevoz

Odlične vijesti za učenike srednjih škola i njihove roditelje stižu iz Općine Lobor. Ona će, naime, i ove godine svojim srednjoškolcima sufinancirati troškove prijevoza i na taj im način olakšati velike troškove školovanja.

Odlučila je tako načelnica Ljubica Jembrih koja je naglasila kako je riječ o hvalevrijednoj odluci kojom Općina i ove godine potpomaže obrazovanje svojih učenika.

-Budući da sve veći porast troškova života pogađa ne samo naše mještane, nego i sve stanovnike Hrvatske, Općina Lobor i ove se školske godine rado uključila u sufinanciranje prijevoza naših srednjoškolaca. Vjerujem da na ovaj način olakšavamo školovanje, kako njima, tako i njihovim roditeljima koji su suočeni sa svakodnevnim i sveopćim rastom cijena. Ovo će im sufinanciranje sigurno biti od velikog značaja – poručila je načelnica Jembrih.

Općina će sufinancirati troškove prijevoza autobusom i vlakom redovnim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Lobora i kojima je udaljenost od mjesta prebivališta do škole veća od 5 kilometara.

Učenici sufinanciranje troškova prijevoza ostvaruju pri kupnji mjesečne karte, a ono se kod javnog linijskog autobusnog prijevoza provodi određenim iznosom prema određenoj zoni. Tako će Općina učenicima koji su od mjesta prebivališta do škole udaljeni do 10 kilometara prijevoz autobusom sufinancirati s 82,38 kuna, a onima koji putuju od 20 do 30 kilometara sa 119 kuna. Učenicima koji su udaljeni od 30 do 40 kilometara prijevoz će sufinancirati sa 173,88 kuna, od 40 do 50 kilometara s 201,25 kuna, a 50 i više kilometara s 237,88 kuna, dok kod željezničkog prijevoza sufinancira 12,5 posto cijene mjesečne učeničke karte.

Spomenimo i kako ovo nije jedina mjera koju Općina provodi kako bi svim svojim učenicima osigurala jednake uvjete i doprinijela njihovom školovanju.

-I ove školske godine sufinanciramo radne bilježnice, financiramo dodatan radni materijal te izlete i projekte. Osim što našim srednjoškolcima sufinanciramo prijevoz, nastavili smo sa sufinanciranjem njihovog smještaja u učeničkim domovima, a novost je da od ove godine, s ciljem dodatnog stvaranja sustava jednakih šansi i olakšavanja troškova roditeljima, sufinanciramo troškove školske prehrane svih naših osnovnoškolaca – zaključila je načelnica Jembrih.

sjever.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.