Now Reading:
Bosilj obišao radilišta u Gojancu – uređuju se prometnice, radovi vrijedni oko 1,2 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

Bosilj obišao radilišta u Gojancu – uređuju se prometnice, radovi vrijedni oko 1,2 milijuna kuna

Gojanec, varaždinsko prigradsko naselje, u srijedu je obišao gradonačelnik Neven Bosilj. U pratnji Brune Istera, direktora Varkoma, Maria Habeka, člana uprave PZC-a Varaždin, pročelnika Vlade Podbrežničkog te više savjetnice Martine Cesar Kelemen detaljnije se upoznao s radovima na uređenju nekoliko lokalnih prometnica.

Posebno se zanimao za radove koje izvodi PZC Varaždin s podizvođečem, tvrtkom Reteh na dijelu Ulice Ljudevita Gaja u Gojancu. Tehnikom suhe reciklaže održavanja kolničke konstrukcije, kojom strojevi uspijevaju iskoristiti postojeći sloj prometnice miješajući ga i učvršćujući ga cementom, uređuje se 440 metara ceste. Vrijednost radova je 200 tisuća kuna, a prometnica će biti puštena u promet 11. listopada.

Nadalje, u Gojancu se nakon radova na aglomeraciji uređuju prometnica i nogostup u Ulici Braće Radić do Jalkovca u dužini 1040 metara. Radovi vrijedni milijun kuna bit će plaćeni dijelom iz sredstava namijenjenih saniranju prometnica nakon aglomeracije, a dijelom iz gradskih sredstava za uređenje sustava odvodnje oborinskih voda.

Tijekom obnove kolnika i nogostupa, uređeni su i prostori za autobusna stajališta, a prilikom izvođenja radova mještani Gojanca pokazali su razumijevanje te surađivali s izvođačima kako bi taj dio grada konačno bio primjereno uređen.

sjever.hr
06.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.