Now Reading:
NISTE SAME Ludbreg u listopadu u znaku ružičastog! Dođite na “zdravu kavu s doktorima” i pitajte što vas muči
Full Article 2 minutes read

NISTE SAME Ludbreg u listopadu u znaku ružičastog! Dođite na “zdravu kavu s doktorima” i pitajte što vas muči

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, a prve listopadske subote obilježava se Dan ružičaste vrpce. Cilj je pozvati žene na preventivne mamografske preglede i tako upozoriti na važnost ranog otkrivanja kako bi se povećala stopa izlječenja, a obilježavanju su se tradicionalno pridružile i ludbreške Narcise prigodnim programom na Trgu Svetog Trojstva.

Tijekom cijelog mjeseca udruga provodi program Ružičasta akademija. Jedan od događaja bit će i “zdrava kava s doktorima”, a koji će se održati u srijedu, 12. listopada 2022. godine, u restoranu “Črn-Bel”, Vinogradska 87, s početkom u 17.30 sati.

Uz članice Udruge na kavi će se s vama družiti:

Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, Klinika za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Zagreb;
prim. Hussein Saghir, dr.med., spec. radiologije, Županijska bolnica Čakovec;
Irena Stipešević-Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, preventivne programe i zdravstvenu statistiku Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije;
Karmen Kokot, dipl. ing., univ. spec. nutricionizma;
Gordana Loparić, predsjednica Udruge “Žene u borbi protiv raka dojke – Narcisa”.

‘Zdrava kava s doktorima’ temeljna je aktivnost EU projekta koji Udruga NISMO SAME provodi pod nazivom „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“.

‘Zdrave kave’ namijenjene su ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima i članicama Udruge o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. Takvi će susreti, u sklopu projekta, biti organizirani u 15 gradova diljem Hrvatske.

Ključni dijelovi projekta – zdrava kava s liječnicima, medijske kampanje, izrada video uradaka (primjerice, o samopregledu dojki) – inovativna su rješenja koje je Udruga NISMO SAME prva inicirala 2018. godine i po tome postala prepoznatljiva u zemlji i šire u regiji.

U sklopu Projekta do sada smo organizirali i uspješno održali pet ‘zdravih kava s doktorima’: u Sisku, Karlovcu, Vukovaru, Šibeniku i Zaboku.

Pripremite svoja pitanja!

sjever.hr/ludbreg.hr
05.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.