Now Reading:
Sportskom nedjeljom započelo obilježavanje Dana Općine Veliki Bukovec – načelnik Vrbanić: Izvanredan odaziv obvezuje nas da iduće godine budemo još bolji!
Full Article 3 minutes read

Sportskom nedjeljom započelo obilježavanje Dana Općine Veliki Bukovec – načelnik Vrbanić: Izvanredan odaziv obvezuje nas da iduće godine budemo još bolji!

Izvanrednim odazivom na sportsku nedjelju započelo je obilježavanje Dana Općine Veliki Bukovec. Naime, na ribnjaku Sportsko-ribolovnog društva Linjak u nedjelju su održane dvije utrke – Cener Tri rijeke te utrka na 3 kilometra koje su okupile čak 300 trkača svih generacija, od onih najmlađih, do onih nešto starijih.

I načelnik Velikog Bukovca Franjo Vrbanić pohvalio je organizaciju ove utrke te poručio kako ih ovako velik odaziv obvezuje da iduće godine budu još bolji.

-Ova utrka organizira se već tri godine, no nažalost uvijek nas je korona u nečemu sprječavala, a sada smo imali tri mjeseca intenzivnih priprema i moram pohvaliti sve koji su u organizaciji, pogotovo mlade entuzijaste. Prijavili su se natjecatelji iz čak četiri države. Po prvi puta imati toliko ljudi je doista velik uspjeh. To nam zasigurno podiže ljestvicu tako da sljedeće godine i organizacija mora biti na jednoj višoj razini. Već ćemo sutra krenuti u pripreme za sljedeću godinu – najavio je Vrbanić.

Nakon druženja uz jelo i piće za što su se pobrinule vrijedne ruke članova općinskih udruga, održana je i već tradicionalna, treća po redu rekreativna biciklijada u kojoj su, kao i prethodnih godina, sudjelovale sve generacije, a dobra zabava na prekrasnom prostoru ribnjaka nastavljena je do kasnih poslijepodnevnih sati.

-I ove godine proslavu svojih dana započeli smo sportskim danom što je još jedna poruka kako Općina Veliki Bukovec puno pažnje posvećuje brizi o zdravlju, sportu i rekreaciji. Naše udruge ponovno su jednom dokazale da se rado uključuju u sve općinske manifestacije i da na njih uvijek možemo računati – istaknuo je Vrbanić osvrnuvši se i na prošlu godinu u kojoj se Općina, nažalost, suočila s brojnim nepogodama.

Ipak, prema riječima načelnika Vrbanića, Općina Veliki Bukovec još je jednom pokazala kako iz svih nesreća uspješno izdiže.

-Sve što je bilo loše će nas potaknuti da još više radimo i da si još više međusobno pomažemo. Klima se mijenja i moramo razmišljati o tome da će elementarne nepogode biti sve češće. Prije nekoliko dana ponovno nas je pogodila tuča, a tu su bile i suša te obilne kiše, tako da sljedećih par godina moramo razmišljati o tome da zbilja počnemo štititi prirodu. Suživot s prirodom će nam u budućnosti biti itekako bitan – zaključio je čelni čovjek Općine.

Proslava Dana Općine nastavlja se u utorak kada će u Društvenom domu biti otvorena izložba proizašla iz elementarne nepogode koja je ovaj kraj pogodila u svibnju što ih nije pokolebalo. Naime, nakon nepogode od tuče, mještani su uz općinsku podršku počeli uređivati svoje kuće i okućnice što je zabilježeno i kamerom te pretvoreno u izložbu pod nazivom „Cvjetne okućnice, balkoni i prozori Općine Veliki Bukovec”.

Nakon otvorenja izložbe slijedi svečana misa povodom Dana Općine i blagdana sv. Franje, zaštitnika tamošnje župe, a središnji dio proslave, svečana sjednica Općinskog vijeća bit će održana u utorak u 18.15 sati u Osnovnoj školi Veliki Bukovec.

www.sjever.hr
04.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.