Now Reading:
Program prometne kulture za najmlađe provodi se u 31 osnovnoj školi Zagrebačke županije
Full Article 3 minutes read

Program prometne kulture za najmlađe provodi se u 31 osnovnoj školi Zagrebačke županije

U trideset i jednoj osnovnoj školi čiji je osnivač Zagrebačka županija i ove se godine provodi preventivna edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta „Program prometne kulture za najmlađe“. S ciljem educiranja djece o sigurnosti u cestovnom prometu, sastoji se od multimedijalnog, interaktivnog predavanja te upravljanja vozilom posebno koncipiranim za djecu školskog uzrasta na prometnom poligonu. Program je, prije 35 godina, potekao iz Finske i provodi se u većini europskih zemalja.

-Ovim programom, vozeći automobil na poligonu, djeca imaju mogućnost spoznati i uvidjeti što znači biti vozač – rekao je Alan Alagić, voditelj Programa, prilikom provedbe edukacije u Osnovnoj školi Pušća.

-Osim poligona djeca prolaze i osnove prve pomoći koju drže predstavnici Crvenog križa Zagrebačke županije, uče o protupožarnoj zaštiti od vatrogasaca, ali i zaštiti od minsko-eksplozivnih sredstava od predstavnika policije – rekao je Alagić.

Nakon što su ga uspješno završili, simbolične vozačke dozvole djeci su uručili zamjenik župana Damir Tomljenović.

-Zagrebačka županija od 2014. godine podržava ovaj program, a ove smo godine za edukaciju 2000 djece izdvojili 62 tisuće kuna – rekao je Tomljenović. Podsjetio je i da Županija sufinancira postavljanje svjetlosne signalizacije na pješačkim prijelazima u blizini škola, dok Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije redovito održava županijske i lokalne ceste što također pridonosi većoj sigurnosti svih sudionika u prometu, naročito djece.

Edukaciju u Pušći prošlo je 74 učenika iz Osnovne škole Pušća i Područne škole Pavla Štoosa iz Dubravice.

Za vrijeme boravka u Donjoj Pušći zamjenik župana Tomljenović, zajedno s pročelnikom za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije Ivicom Radanovićem, obišao je  i prostore dograđene škole i dvorane – investiciju vrijednu više od 15 milijuna kuna koju je u cijelosti financirala Zagrebačka županija.

sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 04.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.