Now Reading:
Popevkama i vatrometom završeni “53. Dani kajkavske riječi” u Zlataru
Full Article 2 minutes read

Popevkama i vatrometom završeni “53. Dani kajkavske riječi” u Zlataru

Najveću pozornost manifestacije Dani kajkavske riječi privlači Festival dječje kajkavske popevke, koji je dvije godine mlađi od same manifestacije.

Specifičnost mu je što se izvode popevke učenika koji su uglazbili stihove svojih vršnjaka, sudionika Zbora malih pjesnika, dakako pod vodstvom i uz stručnu pomoć svojih učitelja glazbe.

Ove je godine izvedeno 17 popevki. Izvođače je pratio, kao i mnogih prijašnjih godina, Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda. Primjetno je kako su iz Krapinsko-zagorske županije na festivalu nastupili samo učenici iz četiri OŠ (Zlatar, Budinščina,Gornja Stubica i OŠ Augusta Cesarca Krapina) !?

Predstavnica zlatarske OŠ bila je Adela Bručić koju je za interpretaciju popevke „Konjek drveni“ pripremio učitelj glazbene kulture Matija Vučković.

Pljesak je zavrijedila i umirovljena učiteljica Vlasta Kraljević iz zagrebačke OŠ Augusta Šenoe, koja sa svojim učenicima sudjeluje na zlatarskome festivalu više od dva desetljeća.

Kao gost, u programu je sudjelovao popularni pjevač Bojan Jambrošić. U 22 sata efektni vatromet označio je završetak 53. Dana kajkavske riječi, koji su trajali deset dana u uspješnoj organizaciji Pučkoga otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića čija ravnateljica, Gordana Valjak.

sjever.hr/zlatar.hr 04.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.