Now Reading:
Pola stoljeća KK “Međimurje” Čakovec – cilj je vratit Prvu ligu u naše Međimurje
Full Article 4 minutes read

Pola stoljeća KK “Međimurje” Čakovec – cilj je vratit Prvu ligu u naše Međimurje

Hrvatski drugoligaš Košarkaški klub “Međimurje” Čakovec, turnirom „50 godina KK Međimurje Čakovec“ i prigodnom svečanošću obilježio je svoj veliki jubilej.

Na turniru ponajboljih hrvatskih drugoligaša koji je odigran u odličnoj atmosferi sportske dvorane OŠ Strahoninec zasluženi pobjednik je varaždinska Vindija koja je u subotnjem finalu nadigrala aktualnog prvaka 2. HL Sjever Podravac iz Virja 86-68. Treće mjesto zauzeo je slavljenik Međimurje koje je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici svladalo Radnik iz Križevci 84-81. Na putu do finala Podravac je u dobroj utakmici bio bolji od Međimurja u čijoj se ekipi dosta osjetio pritisak da „moraju“ u finale, pa je momčad iz Virja odnijela pobjedu, dok je varaždinska Vindija bila bolja od Radnika i odmah pokazala da je uoči prvenstva trenutačno najspremnija ekipa.

“Od haklera do hrvatskog košarkaškog prvoligaša.”

Nakon završetka turnira uslijedila je prigodna svečanost u kojoj je predsjednik kluba Krunoslav Posavec podsjetio na bogatu prošlost kluba, uz osvrt na ono što je klub danas i kako gleda prema budućnosti. 

-Košarkaški klub Međimurje svoje korijene vuče iz 1960-tih godina kada je osnovana „Košarkaška sekcija društva tjelesnog odgoja Partizan“, a nekoliko godina kasnije, 20. siječnja 1972. održana je osnivačka skupština košarkaškog kluba pod imenom KK Čakovec te je za prvog predsjednika izabran Ivica Žišković. Košarkaški, sportski duh i timski rad godinama su stvarali tradiciju te doprinijeli brojnim uspjesima kluba, koji je iznjedrio vrhunske košarkaše kluba koji već duži niz godina nosi ime Međimurje Čakovec i ponosno predstavlja međimursku i čakovečku košarku na najvišem nivou u zemlji i šire – kazao je u uvodu Posavec i dodao kako je ponosan na svu djecu koja kroz dobne skupine od U-9, U-11, U-13, U-15 pa do U-17 ostvaruju vrhunske rezultate na najvišim razinama natjecanja.

-Osim naših najmlađih i najvažnijih, ponos kluba je i seniorska momčad. Ekipu koja je zajedno rasla najbolje opisuje citat, kojim se obratio prvi predsjednik kluba Žišković, u uvodnom dijelu knjige “Ovo smo mi, 50 godina igranja košarke u Međimurju”, autora i člana uprave kluba, prerano preminulog Stjepka Sorića“Od haklera do hrvatskog košarkaškog prvoligaša.” Tim citatom opisan je naš put, naglasio je predsjednik kluba.

U narednih 50 godina, djeco, igrači i treneri želim vam puno znoja i rada a nakon toga će biti i uspjeha, pobjeda i naslova prvaka. Vi ste naša budućnost i naša najveća snaga u izgradnji još boljeg i snažnijeg kluba. Želja nam je u nekoj skorijoj budućnosti zaigrati i vratit Prvu ligu u naše Međimurje, gdje ćemo svi zajedno navijati za naše košarkaše. Međimurska košarka zaslužuje prvoligaša i želim svima nama to i ostvarimo. “SVI ZA – MEĐIMURJE! -zaključio je predsjednik kluba.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je istaknula da Grad pruža veliku podršku svim sportašima, pa tako i košarkašima, te da to vrijedi i za osiguranje uvjeta za igranje utakmica. Predsjednik KS MŽ predao je i prigodno priznanje predsjedniku kluba povodom 50 godina KK Međimurje.

Završnoj svečanosti Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec povodom velikog jubileja odazvao se veliki broj gostiju, bivši predsjednici, donatori, sponzori, roditelji i naravno svi igrači od 8 do 48 godina koji igraju za čak 8 naših klupskih selekcija.

Na kraju su podijeljeni i pehari za sve ekipe turnira: Radniku za 4. mjesto, Međimurju 3., Podravcu koji je ponio naslov viceprvaka turnira i Vindiji zasluženi pobjednički pehar, dok je Luka Prprović iz Vindije dobio i prigodnu nagradu tajnika sportskih zajednica za najboljeg igrača turnira.

sjever.hr/cakovec.hr 03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.