Now Reading:
HGSS Stanica Čakovec uskoro će dobiti novi prostor za rad – župan Posavec provjerio kako teku radovi na obnovi zgrade
Full Article 2 minutes read

HGSS Stanica Čakovec uskoro će dobiti novi prostor za rad – župan Posavec provjerio kako teku radovi na obnovi zgrade

Župan Međimurske županije Matija Posavec obišao je buduću zgradu Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Čakovec koja je smještena u Centru znanja Međimurske županije. Objekt u kompleksu bivše vojarne u Čakovcu Međimurska županija je Stanici Čakovec predala na korištenje 2019. godine, s namjerom da dobiju adekvatne vlastite prostore.

HGSS je jedna od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite, a članovi Stanice Čakovec su tijekom 2021. godine proveli 52 akcije, 176 aktivnosti, vježbi, edukativno preventivnih akcija i dežurstava, a ukupno su odradili čak 3 612 volonterskih sati.

Nezamjenjivi su u slučajevima elementarnih nepogoda i većih nesreća te su značajan dio protupožarne i civilne zaštite. Broj intervencija i aktivnosti će rasti razvojem turizma, aktivnog načina života koji promiče aktivnost na otvorenom, boravkom u prirodi, a u zadnje vrijeme i sve češćih vremenskih nepogoda, stoga su im vlastite prostorije više nego neophodne.

Na prostoru bivše vojarne rekonstruira se i uređuje nova zgrada, a Međimurska županija objekt daje na korištenje HGSS-u na vrijeme od 30 godina, te osigurava financijska sredstva za njihov rad, kao i dio obnove zgrade. Stavljanjem u funkciju kompletne građevine HGSS Stanica Čakovec postala bi Centar za potrage na nacionalnoj razini – Centar izvrsnosti, Međunarodni centar za obuku potražnih timova i Centar za obuku spašavatelja na divljim vodama i poplavama.

izvor: fb-m. posavec
sjever.hr
04.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.