Now Reading:
Grad Bjelovar ulaže 100 milijuna kuna u najmoderniji sustav gospodarenja otpadom – i sortirnica i kompostana pred dovršetkom!
Full Article 2 minutes read

Grad Bjelovar ulaže 100 milijuna kuna u najmoderniji sustav gospodarenja otpadom – i sortirnica i kompostana pred dovršetkom!

Sortirnica, kompostana, novi spremnici za otpad, kamioni, proširenje odlagališta Doline, dva reciklažna dvorišta, samo je dio velikog ulaganja od oko 100 milijuna kuna koji će omogućiti Bjelovaru jedan od najmodernijih sustava gospodarenja otpadom.

Istaknuo je to bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom obilaska gradilišta sortirnice i kompostane, koje bi trebale biti u funkciji sljedeće godine u proljeće.

-Trenutačno se odlaže 12 tisuća tona otpada, a kada čitav pogon sortirnice i kompostane bude gotov, bit ćemo blizu zadanih ciljeva – napomenuo je Ivan Ivančić bivši predsjednik Uprave Komunalca te je dodao da jedinice lokalne samouprave koje to ne učine čekaju penali.
Objasnio je i da su novi objekti energetski neovisni jer će imati panele ukupne snage 200 kilovata.

-Gradimo mali, učinkovit i funkcionalan sustav koji će zadovoljiti ne samo potrebe Bjelovara, već i Bjelovarsko-bilogorske županije – rekao je gradonačelnik Hrebak. Napomenuo je i da će se surađivati s bjelovarskim vrtićima, školama i ugostiteljima, koji će biti uključeni u proces razdvajanja i odvajanja biokomponenti otpada.

Novost je i da početkom iduće godine kreće podjela 8300 smeđih posuda za kompostiranje za kućanstva, a u planu je i educiranje građana o potrebi i načinu odvajanja.

Obilazak je bila i prilika za predstavljanje nove predsjednice Uprave Komunalca Ivane Jurković Piščević. Riječ je o donedavnoj direktorici Tehnološkoga parka, koja ima dugogodišnje iskustvo u strateškom planiranju te u vođenju trgovačkoga društva.

sjever.hr/bjelovar.hr
04.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.