Now Reading:
Vijećnici prihvatili Program demografskih mjera – Škvarić: Želimo potaknuti rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji
Full Article 2 minutes read

Vijećnici prihvatili Program demografskih mjera – Škvarić: Želimo potaknuti rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji

Članovi Gradskog vijeća Grada Lepoglave jednoglasno su, na 10. sjednici Gradskog vijeća održanoj 28. rujna, prihvatili prijedlog Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Lepoglave.

U obrazloženju prijedloga, njegov je predlagatelj, gradonačelnik Marijan Škvarić, istaknuo da se navedenim Programom želi potaknuti rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na gradskom području i time, kao i drugim mjerama koje Grad Lepoglava provodi, potaknuti demografsku obnovu. Program se sastoji od dvije mjere – sufinanciranja gradnje obiteljske kuće i sufinanciranja kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave. Za provedbu Programa osigurano je 200.000 kuna, a natječaj će biti raspisan, najvjerojatnije, tijekom listopada. Predloženo je da se navedeni iznos ubuduće poveća na što je gradonačelnik pojasnio da sadašnji iznos prati dosadašnji iskaz interesa za korištenjem ove mjere.

Također jednoglasno, vijećnici su, uz pohvale i zahvale vatrogascima, prihvatili Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave za 2021. godinu. Prihvatili su, većinom glasova, i Program rada Savjeta mladih Grada Lepoglave za 2023. godinu. Većinom glasova na sjednici je prihvaćen Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Lepoglave za razdoblje prvih šest mjeseci tekuće godine. U tom su razdoblju, od 1. siječnja do 30. lipnja, ostvareni prihodi i primici u visini od 16.531.975 kuna, u što je uključen i višak prihoda iz prethodne godine u iznosu od 4.905.831 kunu, dok su ukupni rashodi iznosili 11.749.390 kuna.

Proračun je likvidan, istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić pojasnivši da se u prvoj polovici godine, a što utječe na proračun, projekti pripremaju dok u drugoj polovici godine slijedi njihova realizacija. Zbog potrebe usklađivanja sa Zakonom o socijalnoj skrbi, Gradskom je vijeću na usvajanje predložena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o socijalne skrbi Grada Lepoglave koju su vijećnici jednoglasno prihvatili.

Na sjednici je većinom glasova prihvaćeno Izvješće o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci tekuće godine. Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja javne ustanove Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava.

www.sjever.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.