Now Reading:
VELIKIH POLA STOLJEĆA Dječji vrtić Novi Marof slavi 50. rođendan: Izrasli smo u reprezentativni objekt s preko 250 djece i 37 zaposlenih!
Full Article 2 minutes read

VELIKIH POLA STOLJEĆA Dječji vrtić Novi Marof slavi 50. rođendan: Izrasli smo u reprezentativni objekt s preko 250 djece i 37 zaposlenih!

Dječji vrtić Novi Narof 8. listopada slavi svoj 50. rođendan. Kroz ovih 50 godina vrtić je poprimao novo ruho nekoliko puta.

Od 1972. godine do 2002. godine odgojno-obrazovni rad se provodio u nekadašnjoj praonici grofova Erdòdy. 2002. godine najmlađi članovi novomarofske društvene zajednice dobivaju novi vrtić u namjensko građenoj građevini s velikim igralištem i sportskom dvoranom. 2017. godine na objektu je započela energetska obnova i uređenje vanjskog igrališta, a 2019. godine dogradnja za još 4 sobe dnevnog boravka djece, izgrađeno je i unutarnje igralište za djecu jasličkog uzrasta, postavljena nova automatska kotlovnica te popratne prostorije.

Od 36 djece i 5 zaposlenih u sedamdesetim godina novomarofski dječji vrtić izrastao je u reprezentativni objekt s 233 djece u redovitom desetsatnom programu, 25 djece u kraćem programu predškole i 37 zaposlenika.

Velikih pola stoljeća rada Dječji vrtić Novi Marof obilježit će kroz nekoliko dana. U ponedjeljak u 10 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin otvorena je izložba „Rasli smo zajedno – vrtićki vremeplov”, a na vrtićkom igralištu uživalo se u sportskim igrama i napuhancima.

U utorak će biti održan lutkarski mjuzikl za djecu, u srijedu će mališane posjetiti vatrogasci i policija, dok će u četvrtak biti održana dječja likovna kolonija.

Središnji dio programa bit će u petak, kada je na redu cjelodnevna svečanost proslave 50 godina rada Dječjeg vrtića Novi Marof. Ona kreće u 9.30 sati u dvorani vrtića kada će biti održani klaun show, program odgojiteljica i djece i uživat će se u nezaobilaznom dijelu proslave – rođendanskoj torti.

U 18 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin bit će otvorenje svečanosti „Moj vrtić danas slavi 50. rođendan”, a uz ravnateljicu Karolinu Fotak, prisustvovat će joj i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

www.sjever.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.