Now Reading:
Tradicionalni Podravski motivi privukli velik broj posjetitelja – evo kako je bilo posljednjeg dana manifestacije
Full Article 2 minutes read

Tradicionalni Podravski motivi privukli velik broj posjetitelja – evo kako je bilo posljednjeg dana manifestacije

Jesensko izdanje 29. Podravskih motiva nastavlja tradiciju očuvanja tradicijskih i starinskih vrsta kolača. Naime, drugog dana ove jedinstvene eno i gastro manifestacije, održana je prodajna izložba domaćih starinskih kolača koja je okupila dvadesetak udruga žena.

Priznanja za sudjelovanje i prigodne pakete Podravke udrugama je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić i uz pratnju direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana.

Na pozornici na otvorenom u Ulici Đure Estera održan je osmi folklorni susret pod nazivom „KUD Srce i prijatelji“. Organizator manifestacije je Kulturno-umjetničkog društva „Srce“ Koprivnica, a ista se organizira u cilju promocije tradicijske baštine, očuvanja narodnih običaja, pjesme i plesova iz različitih krajeva Hrvatske.

Prije početka programa okupljene je pozdravila predsjednica KUD-a „Srce“ Maja Raščanec te istaknula kako je ponosna na sve članove KUD-a koji marljivo rade i napomenula kako u njihovom KUD-u za sve ima mjesta.

Ispred Grada Koprivnice manifestaciji je prisustvovao gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić koji je istaknuo kako je značaj ovakvih manifestacija velik te kazao da je siguran da će se ova lijepa tradicija nastaviti. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na manifestaciji, uz domaćina KUD “Srce”, nastupili su Folklorni ansambl Nedjelja, Folklorni ansambl Petrinjčica, KUD-a Vinica i KUD-a Priogrje.

www.sjever.hr

03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.