Now Reading:
Razriješen župnik koji zavodi žene? Župljanima poručio: “Molite se za mene i budite jaki”
Full Article 2 minutes read

Razriješen župnik koji zavodi žene? Župljanima poručio: “Molite se za mene i budite jaki”

Nedjeljnu svetu misu u Sikirevcima održao je svećenik iz Đakova koji je zamijenio župnika Stjepana Šumanovca, a kojega su mještani optužiti da zavodi žene i neprimjereno se ponaša, piše Večernji list.

Svećenik je na početku mise pročitao poruku župnika Šumanovca koji je svojim župljanima poručio da “budu jaki i mole za njega”.

Kako prenosi Večernji list, on bi s današnjim danom trebao biti razriješen s dužnosti župnika u Sikirevcima. Kakva mu je svećenička sudbina i daljnji putevi za sada je nepoznato.

Podsjetimo, u Sikirevcima se proteklog tjedna odvijala prava drama nakon što je lokalni župnik uhvaćen u aferi s udanom mještankom. Mještanin Ivan Lepan prijavio je svećenika Stjepana Šumanovca iz sela četrdesetak kilometara istočno od Slavonskog Broda biskupu i nadbiskupiji jer je slao poruke njegovoj supruzi.

Svećenik je navodno seksualno uznemiravao i druge župljanke, flertovao i razmjenjivao s njima seksualne poruke. Slučaj je izbio na vidjelo kada je Lepan javno na svom Facebook profilu objelodanio kakve je poruke Šumanovac razmjenjivao s njegovom suprugom. Kaže da njegova supruga nije spavala sa župnikom, ali da joj je on slao golišave fotografije i pozivao je da navečer dođe kod njega. Pisao joj je da on nju doživljava kao muškarac, a ne kao svećenik, piše Večernji list.

www.sjever.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.