Now Reading:
Nakon uspješno održanog Festivala žena iz ruralnih područja KKŽ uslijedilo zasluženo druženje
Full Article 3 minutes read

Nakon uspješno održanog Festivala žena iz ruralnih područja KKŽ uslijedilo zasluženo druženje

Nakon uspješno održanog Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko – križevačke županije, a u okviru kontinuiranih aktivnosti vezanih uz ovaj projekt, održano je druženje sudionica i organizatora u Novigradu Podravskom. Tom prilikom je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić zahvalila ženama na sudjelovanju i osobnom angažmanu, ali i njihovoj pratnji na podršci.

Kroz 11 godina Festival je kao jedinstveni projekt postigao prepoznatljivost ne samo u Hrvatskoj, nego i šire jer je i ove godine imao međunarodni karakter. Važnost Festivala je u okviru promicanja ravnopravnosti spolova i ljudskih prava te jačanja položaja žena. Naglasila je posebni cilj, a to je promocija žena kroz njihovu prezentaciju svestranosti i kreativnosti te svega što im je važno i što čini njihov život kvalitetnim i sadržajnim, a samim tim i život njihovih obitelji pa i društvene zajednice u kojoj žive jer su mnoge nositeljice društvenog i kulturnog života u svojim sredinama. Festival je postigao novu dimenziju jer nema natjecateljski karakter, što su sudionice s oduševljenjem prihvatile, kao i vrednovanje njihovih posebnosti istaknutih kroz životne priče.

Posebno je zahvalila općinskom načelniku Zdravku Brljeku, kao domaćinu na izvrsnoj suradnji i potpori u svakom smislu. Načelnik je izrazio zadovoljstvo što je Festival održan u Novigradu i zahvalio svim sudionicama i organizatorima na velikom trudu i uspješnoj provedbi.

Nazočne je u ime župana pozdravila pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, koja je naglasila važnost afirmacije žena kroz Festival uz potporu župana i zamjenika uz želju da se projekt održi u kontinuitetu jer je uz svoju jedinstvenost ostvario važnu prepoznatljivost u zemlji i inozemstvu. Također je istaknula važnost izdavanja Monografije povodom 10. obljetnice Festivala, koju je napisala i uredila Verica Rupčić, uz naglasak o važnosti pisanog traga za budućnost o vrijednim ženama našega kraja.

Sudionice je pozdravio i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, koji je sudjelovao u organizaciji i provedbi Festivala kroz svih 11 godina. Izrazio je važnost i veliku vrijednost ovog jedinstvenog projekta sa svim elementima, koji su uz izmjene kroz godine stvorili posebnost na koju svi moramo biti izuzetno ponosni.

Druženje je bilo prilika za bolje upoznavanje, razmjenu iskustava i umrežavanje žena u opuštenoj i veseloj atmosferi. Zajednički zaključak je da je Festival u potpunosti uspješan te da je interes iz godine u godinu sve veći, kako sudionica, tako i posjetitelja. Svi su izrazili želju da se Festival organizira i dalje jer je u svojoj jedinstvenoj formi jedina prilika za pojedinačnu prezentaciju žena te ima važne elemente u mnogim segmentima djelokruga rada Povjerenstva.

www.sjever.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.