Now Reading:
NAGODILA SE Horvatova bivša pomoćnica Ana Mandac priznala je krivnju – evo kakva joj kazna slijedi
Full Article 2 minutes read

NAGODILA SE Horvatova bivša pomoćnica Ana Mandac priznala je krivnju – evo kakva joj kazna slijedi

Bivša pomoćnica ministra Darka Horvata Ana Mandac priznala je kaznena djela za koja je terete i s Uskokom se nagodila na kaznu od 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, pišu 24sata.

Kako je kazala njezina odvjetnica Željka Pokupec, u svojoj je obrani izrazila kajanje i žaljenje zbog počinjenog. Istraga protiv Horvata i Mandat u drugom predmetu, prema riječima odvjetnice, je u tijeku, a na pitanje hoće li se i u tom predmetu nagoditi poručila je „vidjet ćemo”.

Krivnju su priznale i s Uskokom se nagodile i Nevenka Benić, bivša glavna savjetnica u ministarstvu branitelja koja je dobila sedam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, Terezija Marić, bivša načelnica u Ministarstvu uprave koja je dobila 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine te Ivana Fišter, stručna referentica u Ministarstvu pravosuđa, kojoj slijedi kazna od osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, pišu 24sata.

Bivšu Horvatovu pomoćnicu Anu Mandac USKOK je optužio da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat. Mandac je omogućila isplate potpora firmi i obrtima u vlasništvu prijatelja i rođaka Josipe Rimac. Radilo se o dvije potpore od po 200 tisuća kuna, te jednoj isplati bespovratnih sredstava od 185 tisuće kuna.

Josipa Rimac je potom, kako tvrdi USKOK, na zahtjev svog rođaka tražila od pomoćnice ministra Horvata da mu osigura bespovratne potpore Ministarstva gospodarstva i za 2020. godinu.

Nevenka Benić, Terezija Marić i Ivana Fišter su protuzakonito sređivale polaganje ispita za zapošljavanje u državna i javna poduzeća.

www.sjever.hr / 24sata.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.