Now Reading:
Međimurci još jednom pokazali veliko srce i svojim donacijama pomogli prikupiti sredstva za najpotrebitije
Full Article 3 minutes read

Međimurci još jednom pokazali veliko srce i svojim donacijama pomogli prikupiti sredstva za najpotrebitije

Krajem rujna vinogradima gornjeg Međimurja prošla je vesela ekipa humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Brojni Međimurci i Međimurke ponovno su pokazali veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu ili novcu pomogli prikupiti sredstva koja će se usmjeriti onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je prije više od 20 godina. Iako su Međimurci već odavno poznati po svojoj velikodušnosti i spremnosti za pomoć potrebitima, Zaklada „Katruža“ svojim aktivnostima posljednja dva desetljeća okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije koje nesebično pomažu onima kojima je to zaista neophodno.

Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitaciju, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti. Već prije početka samog rada Zaklade organizirane su prve “Radio gorice za Katružu” u suradnji s Radijom 1 u koje se tijekom više od 20 godina uključio veliki broj podupiratelja Zaklade, vinogradara, vinara, berača, pjevača i svirača, a velika podrška nije izostala ni ove godine.

U ovogodišnjoj akciji je prikupljeno 730 kilograma grožđa i 3.750 kuna. Donacije u grožđu i novcu darovali su: Dragutin Novak, obitelj Šipek, Krunoslav Preložnjak, Marijan Perger, Slavica i Rudi Bogdan, Vesna i Željko Kofjač, Sanja i Alen jaklin, Danijela i Predrag Topličanec, Biserka i Ivica Jurgec, Sanja i Miran Marciuš, Drago Trstenjak, Ivan Pranjić, Branko Sklepić, Edo Zadravec, Ivan Goricaj, Ivana Goricaj Korunić, Bojan Posel, Zvonimir Lesar, Miro i Smiljana Špiranec, Marita i Dejan Košak, obitelj Molnar, Brigita i Željko Dobranić, Zoran Šajnović, Mirjana i Mladen Perišić, Zlatko Leček, Stanislav Kerman i obitelj Holcinger.

Za dobru atmosferu, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Cik cak“ bend i Josip Sanjković Mitrica. Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozači kamiona Josip Sršan Campi, Josip Vid i Damir Podgorelec, vozač autobusa Mladen Novak i ostali sudionici akcije: ekipa Radija 1 Dario Langus i Darko Kolarić, iz Zaklade Katruža Emil Vibović, Danica Pongrac Krhač i Andreja Knežević, a akciju su podržali i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, Antonija Kocijan, Đurđa Varga, Alan Resman, Branko Bukal i Ivo Vurušić.

Zaklada „Katruža“ zahvaljuje sponzorima na pomoći pri organizaciji ovogodišnje akcije: Ekom Čakovec, Jamnica plus d.o.o., Čakovečki mlinovi d.d., Rudi express Čakovec, S-Moto, Elektro Novak Gornji Hrašćan, Tekstilna galanterija Panić Pušćin, Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić Železna Gora, Mesnice Kiš i Hava d.o.o. Ivanovec.

Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore. Početak i kraj akcije bio je kod dragih prijatelja Katruže obitelji Čavničar iz Stanetinca, Dragice, Davora, Marinke, Vite i Kjare.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.