Now Reading:
Župan Posavec u obilasku starijih sugrađana: “Oni nas uvijek dočekaju s osmijehom i otvorenih srca te zavrjeđuju naše poštovanje i pažnju”
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec u obilasku starijih sugrađana: “Oni nas uvijek dočekaju s osmijehom i otvorenih srca te zavrjeđuju naše poštovanje i pažnju”

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, a na poziv predsjednice Mjesnog odbora Gornji Kraljevec Milene Granatir, međimurski župan Matija Posavec jučerašnje poslijepodne posvetio je obilasku i druženju s osobama treće životne dobi.

– Ovaj dan obilježavamo kako bi se prisjetili doprinosa starijih osoba u izgradnji današnjeg društva te istaknuli njihovu važnost. Osobe starije životne dobi nas uvijek dočekaju s osmijehom i otvorenih srca, te zavrjeđuju naše poštovanje i pažnju. Mnogi od njih su skromni, a očekuju da ih se samo posjeti i pita za zdravlje – poručio je pritom župan Posavec.

Dodao je i kako godine donose neke promjene i uloge se mijenjaju te je sada red na nama da brinemo o svojim najbližima u njihovoj zlatnoj dobi.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo njihovo značenje u zajednici te umanjio osjećaj izoliranosti i usamljenosti, ali i osigurala životna sredina koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi. U Međimurskoj županiji se kroz programe pomoći i njege u kući kao i organizacijom i dostavom prehrane, objavljenjem kućnih poslova, održavanjem osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih osoba, nastoji omogućiti da osobe starije životne dobi duže ostanu u svojim domovima.

www.sjever.hr
02.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.