Now Reading:
Mons. Lingua u Mariji Bistrici poručio policiji: “Ne zloupotrebljavajte ovlasti koje su vam dane. Kad god je to moguće, učinite sve da spriječite nerede, uvjeravajte i budite milosrdni”
Full Article 2 minutes read

Mons. Lingua u Mariji Bistrici poručio policiji: “Ne zloupotrebljavajte ovlasti koje su vam dane. Kad god je to moguće, učinite sve da spriječite nerede, uvjeravajte i budite milosrdni”

Velik broj vjernika, pripadnika Hrvatske vojske, policije, branitelja, vatrogasaca, povijesnih postrojbi te mnogi drugi okupili su se u nedjelju na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Kao i svake godine u Mariju Bistricu stigli su i prvi čovjek hrvatske policije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Među uzvanicima našli su se i saborski zastupnik Žarko Tušek, bivši ministar obrane, general Damir Krstičević i mnogi drugi. Na misi je bio i domaćin, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički te predsjednik Vijeća Teodor Švaljek. Članica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Ana Kruhak bila je izaslanica župana Željka Kolara.

Misu je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup Giorgio Lingua koji je u propovijedi poručio da u obavljanju dužnosti ne smije doći do zlouporabe ovlasti.

Ne zloupotrebljavajte ovlasti koje su vam dane. Kad god je to moguće, učinite sve da spriječite nerede, uvjeravajte i budite milosrdni. Dobro znamo da je bolje spriječiti nego liječiti – poručio je mons. Lingua.

Te je riječi kasnije novinarima komentirao ministar Božinović ponavljajući poruku koja je prije nekoliko dana upućena u povodu Dana policije.

-Policija je tu da u skladu s najvišim standardima zaštite ljudskih prava provodi zakon i da je uvijek otvorena za svako kritičko preispitivanje. Mislim da je upravo ovo što smo danas čuli komplementarno i u skladu s onime kako radimo svoj posao i kako ćemo ga nastaviti raditi – izjavio je ministar ističući da osobe koje obavljaju policijski posao nose ozbiljan profesionalni teret upravo zbog težine svog posla, koji je i riskantan, izazovan i iscrpljujući.

Za ministra branitelja i potpredsjednika Vlade, Tomu Medveda, uvijek je velika radost doći na hodočašće. Zapovjednik 30. hodočašća u Mariju Bistricu brigadni general Ivan Raos prisjetio se prvog hodočašća prije 30 godina u jeku Domovinskog rata kada su u Mariji Bistrici, u tim teškim trenucima, tražili utjehu i crpili snagu za sve izazove u Domovinskom ratu.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
02.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.