Now Reading:
U centru Koprivnice dijelile se ružičaste vrpce – podršku akciji dao i župan Koren
Full Article 1 minutes read

U centru Koprivnice dijelile se ružičaste vrpce – podršku akciji dao i župan Koren

Prigodnim programom koji je organizirala Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ u subotu je u Koprivnici obilježen 23. Dan ružičaste vrpce kojim se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Podršku ovoj važnoj akciji uime Koprivničko-križevačke županije dali su župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova, predstavnici Grada Koprivnice, udruge i brojni građani, a već dugi niz godina pruža ju i županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova.

Podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90 posto oboljelih žena može se izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju, a obilježavanjem ovog dana potiče se na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.

Organizator Dana ružičaste vrpce na nacionalnoj razini je krovna udruga žena liječenih od raka dojke „Europa Donna Hrvatska“, a cijeli mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke.

www.sjever.hr / kckzz.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.