Now Reading:
Reakcija Mladeži HDZ-a: SDP kasni nekoliko godina s predloženim mjerama
Full Article 2 minutes read

Reakcija Mladeži HDZ-a: SDP kasni nekoliko godina s predloženim mjerama

Posljedice koje je pandemija COVID-19 ostavila na gospodarski, zdravstveni i društveni segment, kao i ničim izazvana ruska vojna agresija na Ukrajinu, drastično su utjecali na način života mladih generacija u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Mladi u Hrvatskoj nisu samo budućnost, već su generator uspješnih poduzetničkih priča, globalno prepoznatih sportskih i znanstvenih uspjeha te predvodnici društvenih promjena, naglašavaju iz Mladeži HDZ-a čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Za Mladež Hrvatske demokratske zajednice nema nikakve dileme. Svoj politički angažman temeljimo na osnaživanju položaja mladih na lokalnoj i nacionalnoj razini, jer mladi nisu samo budućnost, već i sadašnjost, te zaslužuju adekvatna rješenja. Takva rješenja prepoznata su od strane aktualne Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem, s nizom kvalitetnih i snažnih mjera adresiranih prema mladim generacijama. Podsjećamo, za mlade od 25 godina umanjen je porez na dohodak za 100 posto, a za mlade od 26 do 30 godina za 50 posto. Hrvatska se razvija, na svim razinama, čemu svjedoči i podatak kako je od 2016. godine do danas otvoreno novih 110.000 radnih mjesta, unatoč globalnim krizama, a broj mladih koji su zaposleni na neodređeno vrijeme porastao je na 131 tisuću.

Vlada je i u posljednjem paketu, donesenom za zaštitu cjelokupnog javnog, gospodarskog, nevladinog i neprofitnog sektora također snažno u fokus stavila mlade. Prepoznajući potrebe mladih danas, osigurano je 45 milijuna kuna za veće stipendije na temelju socio-ekonomskog statusa, a uvedena je i potpora studentskim centrima u iznosu od 75 milijuna kuna kako bi studentima ostala nepromijenjena cijena obroka od 6.50 kn.

Prema dosadašnjem radu, koji nije stavljao mlade u fokus, iluzorno je za očekivati kako bi Socijaldemokratska partija (SDP) bila u stanju prepoznati ove mjere jer se služe demagogijom, umjesto odgovornim radom koji bi rezultirao barem približnim rezultatima kao ranije navedenim. Valja podsjetiti, zahvaljujući inicijativi ove Vlade, uz podršku Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, kao odgovornog političkog predstavnika mladih, konačno je ukinuta mjera stručnog osposobljavanja, te je ojačana mjera pripravništva i samozapošljavanja.

www.sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.