Now Reading:
Fotografija Međimurca Nikole Tomašića obići će cijelu Hrvatsku – dođite u Riznicu Međimurja i na jednom mjestu pogledajte sve čari Lijepe naše
Full Article 2 minutes read

Fotografija Međimurca Nikole Tomašića obići će cijelu Hrvatsku – dođite u Riznicu Međimurja i na jednom mjestu pogledajte sve čari Lijepe naše

Već sedmu godinu zaredom, najbolje fotografije s natječaja „Volim svoju županiju” krenule su na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu predstavile ljepote svih hrvatskih krajeva. Domaćin treće je Međimurska županija u partnerstvu s Hrvatskom zajednicom županija, pa su tako u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja postavljeni najbolji radovi pristigli na ovogodišnji natječaj koji su izabrani između gotovo 2000 fotografija.

Izložbu je u subotu svečano otvorio međimurski župan Matija Posavec, a na natječaju iz Međimurske županije sudjelovalo je 18 autora s 50 fotografija. Iako sve njihove fotografije prikazuju čari Međimurja, jedna je najbolja i to ona autora Nikole Tomašića.

Iako je Tomašić priznao kako turistička fotografija baš i nije njegova zanimacija, već više voli fotografirati prirodu, njegov će rad kao najbolji obići sve hrvatske županije i cijeloj Hrvatskoj predstaviti ljepote Međimurja.

Župan Posavec istaknuo je zadovoljstvo što je županijama dana mogućnost da kroz fotografije promoviraju svoje ljepote i ljepotu cijele Hrvatske.

-Hrvatska je mala zemlja, ali toliko raznolika i bogata da to ima malo njih u svijetu. Vi se možete kupati u moru, skijati na planinama, gledati plodne ravnice i treba iskoristiti svaku šansu i mogućnost da to promoviramo. Kroz 200, 300 kilometara i vožnje od 2 – 3 sata vi prođete i ravnicu, i planinu i more – rekao je Posavec naglasivši kako je na natječaju sudjelovao impresivan broj autora i fotografija.

-Veliko mi je zadovoljstvo da Hrvatska u malom obilazi sve naše županije i dajem snažnu podršku ovom projektu i ubuduće – zaključio je.

tklopotan / www.sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.