Now Reading:
FOTO I VIDEO Klanječka jesen ponovno u punom sjaju – Službeno otvorena 21. po redu Zahvala jeseni u Klanjcu
Full Article 3 minutes read

FOTO I VIDEO Klanječka jesen ponovno u punom sjaju – Službeno otvorena 21. po redu Zahvala jeseni u Klanjcu

Na središnjem klanječkom trgu u subotu je i službeno otvorena tradicionalna 21. po redu, kulturno – turistička manifestacija Zahvala jeseni, a čiji je značaj za grad Klanjec od velike važnosti.

Tom je prilikom dobrodošlicu okupljenima izrazio gradonačelnik Klanjca, Zlatko Brlek te se pritom prisjetio kako je sve to skupa skromno započelo prije 20 godina.

– Tada je ovdje na ovom trgu bio samo jedan kiosk gdje su naši vinari nakon uspješno obavljene berbe, sjeli i porazgovarali o tome kakva je berba bila i kakva će vina biti. Godinama je to preraslo u ovo što danas imamo. Prošle dvije godine nažalost manifestaciju smo održali u smanjenom obliku zbog korone, a ove godine pokušavamo sve ponovno dići na onu razinu i onaj nivo koji je bio prije korone. Nažalost ove nam se godine nisu pridružili prijatelji iz Europe, no već će se to sljedeće godine promijeniti. A ovogodišnju manifestaciju proslavit ćemo zajedno s našim domaćim gostima – rekao je gradonačelnik Brlek poželjevši svima ugodan boravak u Klanjcu.

Ovogodišnje Klanječke jeseni otvorio je krapinsko zagorski župan Željko Kolar.

– Ovakve manifestacije imaju smisla tako dugo dok je pozornica puna djece. S obzirom da smo danas imali i vrtić i školu, vidi se da ima mladih obitelji koje ostaju ovdje živjeti što nam daje dodatnu želju i volju da provedemo što više europskih projekata i stvorimo što bolje uvjete za život – rekao je Kolar pozvavši sve da obiđu štandove OPG-ova, kupe domaće proizvode i u njima uživaju.

U subotu se program manifestacije nastavlja s otvorenjem izložbe Zen keramike u 17 sati, dok će s početkom se u 19 sati, održati koncert Tamburaškog sastava Bedem, a s početkom u 21 sat, koncert Nene Belana i Fiumensa, dok će pak od 23 sata, sve okupljene ponovno zabavljati Tamburaški sastav Bedem.

U nedjelju, 2. listopada, s početkom u 11 sati, u Župnoj crkvi održat će se misa zahvalnica, od 15 sati na Trgu, odražavat će se program zagorskih kazališnih amatera – KUD-a “Naša lipa” Tuhelj s predstavom “Otmica”, ADK Sveti Križ Začretje s predstavama “Kak me vražja korona obredila” i “Pri fizijatru h toplica”, zatim od 16 do 18.30 sati održat će se zabavni i art park za djecu. S početkom u 18 sati, nastupit će KUD “Horvatska“ i Mažoretkinje Dubrovčan, s početkom u 18.30 koncert puhačkog orkestra “Lira“, a s početkom u 20 sati koncert popularnog Matije Cveka.

Kroz sva tri dana manifestacije očekuje vas sajam starih zanata i domaćih proizvoda sa zagorskih OPG-ova, ulični zabavljači te bogata ugostiteljska ponuda.

www.sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.