Now Reading:
FOTO Dječja likovna kolonija Stubaki 2022. okupila mnoštvo malih umjetnika
Full Article 2 minutes read

FOTO Dječja likovna kolonija Stubaki 2022. okupila mnoštvo malih umjetnika

Kao uvod u Dječji tjedan u subotu je u Stubičkim Toplicama održana 13. dječja likovna kolonija Stubaki 2022., a koja je okupila brojne male umjetnike.

Riječ je o događanju koje organizira Društvo “Naša djeca” Stubičke Toplice u suradnji s Udrugom veterana specijalne policije Domovinskog rata “Barun”, a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice.

Kako je istaknula predsjednica Društva “Naša djeca” Stubičke Toplice, Monika Barić uvijek se iznova vesele svakoj likovnoj koloniji koja u Stubake dovodi mnoštvo dječjeg smijeha i veselja.

– Ovdje su nam se okupila djeca s područja cijele Krapinsko – zagorske županije od vrtićke dobi pa sve do srednjoškolaca. Veselo i je i razigrano kao uvijek – rekla je Barić te objasnila kako će djeca oslikavati kartone pastelama.

– Vjerujem da će nastati prava mala umjetnička djela jer oko nas je puno dobre volje. Što se tiče motiva slikanja mi se uvijek držimo našeg kraja i baziramo se na motive Stubičkih Toplica, a tako će biti i danas te će upravo ti motivi oživjeti na dječjim radovima. Radove će djeca nositi doma, a svake godine mi ih kasnije pokušamo iskoristiti za neku izložbu, a recimo prije dvije godine od dječjih je radova nastao kalendar. Ove godine još nismo sigurni što ćemo, ali radovi će se sigurno spremiti i ukomponirati u nešto novo – kazale je Barić.

Likovnoj koloniji pridružili su se i učenici 4. razreda osnovne škole iz Svetog Križa Začretja koji su stigla u pratnji volonterke tamošnjeg Društva “Naša djeca”, Ivane Junković, a koja je naglasila kako ovakva druženja jako puno znače za djecu, a pokazuje to i njihova velika zainteresiranost.

– U današnje vrijeme djeca baš nisu sklona međusobnom druženju tako da su ovakve prilike stvarno super inicijativa – zaključila je Junković.

www.sjever.hr
01.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.