Now Reading:
SEKSIZAM NAŠ SVAGDAŠNJI Rektor Boras studentici: ‘Ima li što ljepše, pametna, vrijedna i trudna?’
Full Article 2 minutes read

SEKSIZAM NAŠ SVAGDAŠNJI Rektor Boras studentici: ‘Ima li što ljepše, pametna, vrijedna i trudna?’

U srijedu su na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu studentima dodijeljene rektorove nagrade za njihove istaknute radove. Dodijeljeno ih je 176 u šest kategorija i bile su to posljednje rektorove nagrade koje je uručio rektor na odlasku Damir Boras koji s današnjim danom prestaje biti rektor Zagrebačkog sveučilišta, donosi telegram.hr

Svečanu ceremoniju dodjele na FER-u, međutim, zasjenio je niz neumjesnih opaski rektora Borasa, prvenstveno prema ženama koje su prijavili čitatelji redakciji Telegrama.

Jedna čitateljica, čiji je identitet poznat redakciji, javila im je o tome što se zbivalo u srijedu na FER-u.

-Osim što je govorio o svojim zaslugama i hvalio se osobnim uspjesima, rektor Boras imao je izjave koje su u najmanju ruku neprimjerene i seksističke. Studentici Saši je pri uručivanju nagrade rekao da Saša može biti i muškarac, a student i studentica Noa nadahnuli su ga na isti način – prijavila je čitateljica.

Pa dalje opisuje:

-Jednoj nagrađenoj studentici komentirao je kako je evo lijepo biti buduća znanstvenica i jednom buduća majka, a dvjema dobitnicama iz energetike, rekao je ironično da će hrvatska energija biti u ženskim rukama. Uistinu ne znam od kada je ovo postalo normalno – napisala je čitateljica u pismu Telegramu.

Još jedan čitatelj prepričao nam je kako je rektor Boras u polusatnom uvodnom govoru pozivao studente da ostanu u Hrvatskoj i rađaju djecu.

Nagrađenoj trudnoj studentici, kada je došla po nagradu, komentirao je “ima li što ljepše, pametna, vrijedna i buduća majka“.

sjever.hr/telegram.hr
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.