Now Reading:
„Pomažimo sebi – pomažimo drugima” – uspješno proveden još jedan projekt na ludbreškom području, vrijedan više od 1,8 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

„Pomažimo sebi – pomažimo drugima” – uspješno proveden još jedan projekt na ludbreškom području, vrijedan više od 1,8 milijuna kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg s posljednjim danom rujna završilo je projekt Zaželi II – Pomažimo sebi – pomažimo drugima.

Ludbreško je društvo projekt provodilo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Varaždin i Centrom za socijalnu skrb Ludbreg.

-Projekt se provodio tijekom 18 mjeseci od čega je 12 mjeseci neposrednog rada s korisnicima i šest mjeseci rada na papirologiji. Projektom smo pokrivali područje djelovanja Gradsko društva Crvenog križa, odnosno općine Sveti Đurđ, Martijanec, Veliki Bukovec, Mali Bukovec te naravno grad Ludbreg – pojasnila je Mirjana Jerbić, ravnateljica GDCK Ludbreg.

Početna vrijednost projekta iznosila je 1.823.540,00kn u 100 postotnom intenzitetu financirano od strane EU.
-Kroz projekt smo ostvarili dva cilja. Prvi je osnaživanje i unaprjeđivanje radnog potencijala 20 žena pripadnica ciljane skupine, odnosno teže zapošljivih skupina. Drugi ostvareni cilj je briga o 120 korisnika prema planu, a zapravo je bilo do 139 krajnjih korisnika. Kroz pruženu skrb i brigu povećala se kvaliteta života uključenih korisnika – objasnila je Jerbić.

Projekt je također pridonio smanjenju nezaposlenosti teže zapošljivih skupina žena, odnosno onih s nižim stupnjem obrazovanja kojima je otežan pristup tržištu rada. Kroz projekt im je također omogućen i pristup obrazovanju.
– Žene su se obrazovale na području informatičke pismenosti odnosno kroz 155 sati osposobljavale su se za računalnog ECDL operatera i stekle potvrdu o osposobljenosti. Ukupno 20 žena brinulo je o najmanje šest korisnika iznad 65 godina starosti – kaže ravnateljica GDCK Ludbreg te dodaje kako je na samo kraju provedbe projekta Društvo skrbilo o 114 korisnika.

Svakako vrijedi spomenuti da je Gradskom društvu Crvenog križa Ludbreg odobren novi projekt. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva odobrila je GDCK Ludbreg projekt – Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice pod nazivom “ZAJEDNO SMO SIGURNI”.
Projekt u iznosu od 392.334,52kn u 100% iznosu financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a partner u provedbi projekta je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije.

sjever.hr/ludbreg.hr
30.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.