Now Reading:
U sklopu 53. Dana kajkavske riječi obilježen Dan starijih osoba – Udruzi umirovljenika Zlatar darovan aparat za mjerenje šećera u krvi
Full Article 1 minutes read

U sklopu 53. Dana kajkavske riječi obilježen Dan starijih osoba – Udruzi umirovljenika Zlatar darovan aparat za mjerenje šećera u krvi

Premda je Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada, Udruga umirovljenika Zlatar obilježila ga je u srijedu, 28. rujna, u sklopu 53. Dana kajkavske riječi.

O važnosti Dana, umirovljeničkoj zbilji u Gradu Zataru i susjednim općinama Lobor i Mače, govorio je predsjednik Udruge Željko Slunjski. Uslijedila su dva zanimljiva predavanja liječnika, Ivana Lipovca, voditelja Epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo KZŽ koji je govorio o važnosti predstojećeg cijepljenja protiv covida, a doktor Ranko Miholić, specijalist obiteljske medicine u ambulanti Mače, o važnosti kretanja u zreloj životnoj dobi.

Sudionike u Galeriji izvorne umjetnosti pozdravili su gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, načelnica općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec i potpredsjednik Županijske skupštine i predsjednik HSU-a KZŽ, Željko Čleković iz Mihovljana.

Koordinator u zlatarskoj ispostavi Doma zdravlja, doktor Janko Korpar, Udruzi je darovao aparat za mjerenje šećera u krvi. Naime, u Udruzi svaki drugi utorak u mjesecu medicinska sestra iz DZ-a mjeri zainteresiranima krvni tlak i šećer.

sjever.hr/zlatar.hr
29.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.