Now Reading:
Scena Zvonimir Rogoz uskoro u novom ruhu – Bosilj: Ova jedinstvena scena postaje zasebna cjelina varaždinskog kazališta
Full Article 2 minutes read

Scena Zvonimir Rogoz uskoro u novom ruhu – Bosilj: Ova jedinstvena scena postaje zasebna cjelina varaždinskog kazališta

Varaždinski gradonačelnika dr. sc. Neven Bosilj je zajedno s intendanticom Senkom Bulić i rukovoditeljem tehnike Borisom Arsenićem, obišao radove na uređenju Scene Zvonimira Rogoza u HNK u Varaždinu.

Naime, u sklopu obnove pozornice odvijaju se građevinsko-obrtnički i elektroinstalaterski radovi uređenja prostora i zvučne zaštite scene Rogoz.

Prema riječima Borisa Arsenića, završetak građevinsko-obrtničkih radova očekuje se početkom studenog, a u sljedećoj fazi je nabava i ugradnja moderne rasvjete i zvučne opreme koja odgovara najvišim standardima suvremenih kazališnih produkcija.

Projekt obnove Scene Zvonimira Rogoza sufinanciran je od strane Grada Varaždina u iznosu 500.000,00 kuna, kao i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u iznosu 500.000,00 kuna.

-Podrumska scena Zvonimira Rogoza jedinstvena je u Hrvatskoj zbog svoje intimne atmosfere i bliske interakcije glumaca i publike, zato je izuzetno vole i glumci i gledatelji. I osobno sam oduvijek volio ovdje doći na predstave jer imate osjećaj kao da se radnja odvija u vašem dnevnom boravku i doživljaj je izvrstan. Tu posebnost našeg kazališta moramo znati iskoristiti, čuvati je i unaprijediti. Prije nekoliko desetljeća, 70-ih godina, ovdje je bila i diskoteka i izmjenjivali su se različiti sadržaji, a danas je poznata po komornim predstavama, koncertima i društvenim događanjima. Ovom obnovom izoliramo je od Velike scene, ona postaje zasebna cjelina kazališta tako da će se u isto vrijeme moći koristiti i jedna i druga pozornica – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Istaknuo je kako se obnova odvija u suradnji s Ministarstvom kulture i medija.
-Zbog velikog povećanja cijena građevinskih radova, rebalansom smo morali osigurati još 100 tisuća kuna kako bi se ti radovi mogli završiti, a bit će nam potrebno još sredstava za drugu fazu – postavljanje rasvjete i ozvučenja. Svakako trebam spomenuti i zahvaliti Ministarstvu kulture na pomoći i podršci u cjelokupnoj obnovi našeg kazališta, kao i Scene Rogoz. Varaždinsko kazalište je to zaslužilo i vjerujem da će i glumci, izvođači, kao i gledatelji i posjetioci biti zadovoljni – rekao je Bosilj.

sjever.hr
29.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.