Now Reading:
Rujan prožet aktivnostima – Iza AKUD-a “Žensko kazalište” Jesenje su brojne uspješno odigrane predstave
Full Article 2 minutes read

Rujan prožet aktivnostima – Iza AKUD-a “Žensko kazalište” Jesenje su brojne uspješno odigrane predstave

Mjesec rujan bio je aktivan za članove AKUD-a “Žensko kazalište” Jesenje. Na početku mjeseca, točnije 2.rujna na Festivalu hrvatske pučke drame održanom u Murskom Središću nastupili su kao predstavnici Krapinsko – zagorske Županije sa predstavom, “Više sreće drugi put”.

Među 10 sudionika Festivala s područja cijele Hrvatske i 70 glumaca amatera koji su prodefilirali scenom kulturnog centra u Murskom Središću, Jesejanci mogu reći da su imali uspješan nastup pošto su se našli među nominiranima za najbolje odigrane uloge.

Selektori Festivala, u sastavu Sanja Nikčević, redateljica i dramska pedagoginja Iva Srnec-Hamer i glumac Dubravko Sidor nominirali su članice “Ženskog kazališta” Jesenje, Silviju Bartol za odigranu ulogu Bare za najbolju glavnu žensku ulogu te Gordanu Maligec za ulogu Reze i Sandru Kovačec za ulogu France za najbolje sporedne ženske uloge.

Predstava je trajala preko sat vremena što zahtijeva veliku koncentraciju svakog pojedinca, kako glumaca tako i vokalnog ansambla s muzičkom pratnjom. Uz pozitivne reakcije na nastup direktora Festivala, Dejana Buvača otvorena je buduća suradnja Jesenja i Međimurja.

Odmah drugi dan po povratku ova vesela jesejanska družina nastupila je na Tjednu kajkavske kulture sa skećem “Cvetika ide na Festival” u već poznatom načinu izvedbe koji izaziva smijeh i razdraganost svakog gledatelja. Nakon Krapine posjetili su i Pregradu, kao izvođači na manifestaciji Branje grojzdja “Vinske popevke i napitnice” gdje su izveli pjesmu prigodne tematike “Vinska kraljica”.

Mjesec su završili snimanjem pjesme za “Krijesnicu” 2022. autora Andrije Kosa, naslova “Tam gde zibala me mati” te se vesele ponovnom susretu sa Krapinskom publikom u Festivalskoj dvorani.

www.sjever.hr
29.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.