Now Reading:
Premijer Plenković: Vlada nastavlja pomagati u opremanju bjelovarske bolnice i izgradnji brze ceste!
Full Article 3 minutes read

Premijer Plenković: Vlada nastavlja pomagati u opremanju bjelovarske bolnice i izgradnji brze ceste!

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je prisustvovao obilježavanju Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskog branitelja. Uz predstavnike Grada dočekali su ga zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Marija Jungić i saborski zastupnik Miro Totgergeli.

Sa središnjeg bjelovarskog trga premijer Plenković uputio je važne političke poruke koje se tiču bjelovarske Opće bolnice i gradnje brze ceste Vrbovec-Bjelovar-Virovitica.

-Posebno ću istaknuti dva projekta na kojima leži politička poruka današnjeg dana. Prvi je da ćemo nastaviti s potporom Vlade u plaćanju kreditnih obveza i omogućavanju opremanja Opće bolnice u Bjelovaru za koju znam koliko vam puno znači i koliko vam je važna kvalitetna zdravstvena zaštita u infrastrukturi koju smo posjetili i koja bolje odgovara potrebama modernog zdravstvenog sustava – poručio je premijer navodeći i drugu važnu poruku.

-Druga, i u političkom smislu najvažnija poruka danas je nastavak izgradnje brze ceste od Farkaševca do Bjelovara. Projekt vrijedan više od 250 milijuna kuna, koji se nalazi na pravcu Vrbovec-Bjelovar-Virovitica i u konačnici ide do graničnog prijelaza Terezino Polje, ukupno je vrijedan 2,5 milijarde kuna. On će, ne samo spojiti brzom cestom Bjelovar sa Zagrebom kroz iduće dvije godine, nego će omogućiti da cijeli ovaj dio Hrvatske povežemo puno bolje i kvalitetnije u cestovnu infrastrukturu i omogućimo razvoj županija koje su, možemo slobodno reći, bile bez brzih cesta – kazao je Plenković.

Ustvrdio je i kako se Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar dobro razvijaju.

-Imate odgovorne i mlade čelnike, agilne, koji su kontinuirano u čvrstoj, tijesnoj komunikaciji s Vladom RH. Nastojimo svi zajedno učiniti maksimalne napore da se u ovom kraju Hrvatske, ovom gradu i ovoj županiji, živi bolje i kvalitetnije. Vlada je u tom procesu partner i prijatelj. Činjenica da ste u razdoblju koje je iza nas iz EU fondova povukli 2 milijarde kuna, od toga u mandatu naše Vlade 1,87 milijardi kuna govori o tome koliko su vam važni prioriteti u području vodnog gospodarstva, realizaciji aglomeracije, u poljoprivredi, zdravstvu, gospodarenju otpadom – istaknuo je Plenković.

Iskazao je veliko poštovanje prema svim hrvatskim braniteljima, poginulim braniteljima i njihovim obiteljima te im je zahvalio na slobodi i demokraciji koju, zahvaljujući njima, kazao je, uživamo već više od 30 godina.

-Današnji dan je dan u kojem se prisjećamo hrvatskih heroja, ali i dan u kojem trebamo iz spomena otrgnuti strateški značaj oslobađanja vojarne u Bjelovaru za sam tijek Domovinskog rata jer je upravo količina naoružanja koje je ovdje bilo, strateški promijenilo odnose snaga i omogućilo hrvatskoj vojsci i braniteljima da se u tim presudnim trenucima opreme – istaknuo je predsjednik Vlade RH.

Posebno je zahvalio pripadnicima 105. brigade HV-a na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu. Istaknuo je da izgovorena imena hrvatskih branitelja kojih više nema govore o ulozi Bjelovarčanki i Bjelovarčana, branitelja iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ne samo na ovom području, nego diljem bojišnica u cijeloj Hrvatskoj.

-I ta činjenica je važna, treba ju ponavljati. Osobito je važno za naše mlade da osvijeste nešto što je bilo jučer, što nije bilo tako davno, već prije svega 30 godina – kazao je Plenković.

www.sjever.hr / bbz.hr

Input your search keywords and press Enter.