Now Reading:
Otkriveno najmanje tisuću lažnih covid potvrda? Neke su završile i kod političara, poduzetnika i estradnjaka – spominje se i Cetinski!
Full Article 2 minutes read

Otkriveno najmanje tisuću lažnih covid potvrda? Neke su završile i kod političara, poduzetnika i estradnjaka – spominje se i Cetinski!

Policija i USKOK u srijedu su proveli još jednu u nizu akcija na području PU zagrebačke i PU krapinsko-zagorske, a akcijom je obuhvaćeno desetak osoba koje se sumnjiče da su dio kriminalne skupine u sklopu koje se primalo i davalo mito.

Kako doznaje Večernji list, riječ je o iznosima od 500 do 1000 kuna, koje su se davale posrednicima, a ti posrednici su ih prosljeđivali onome tko je mogao omogućiti dobivanje lažne COVID potvrde. Odnosno, onome tko je mogao ući u informacijski sustav u kojem su pohranjeni podaci o cijepljenima protiv COVID-19 te tamo prema potrebi unijeti nove podatke. Iz kojih bi proizlazilo da je netko cijepljen, iako zapravo nije, te bi na račun toga dobio COVID potvrdu.

Među onima koji su se bavili tim poslom, kako se sumnja, bila je Petra R. (32), medicinska sestra zaposlena u jednom zagrebačkom Domu zdravlja. Kao zaposlenica Doma zdravlja radila je i na cijepnim punktovima na zagrebačkom Velesajmu. Zbog lažiranja COVID potvrda ona i još 10-ak osoba već su bili uhićeni i lani u studenom, a jučerašnja uhićenja su, kako se neslužbeno čuje, nastavak te akcije.

Spominje se broj od najmanje 1000 lažnih COVID potvrda, a neke od njih, kako se neslužbeno čuje, završile su i kod većeg broja poznatih osoba, među kojima navodno ima i političara, estradnjaka, poduzetnika, piše Večernji list, a neki drugi mediji (primjerice, Jutarnji list) spominju i Tonyja Cetinskog koji je, podsjetimo, sudjelovao i na prosvjedu protiv covid potvrda.

Svim osumnjičenicima jučer su pretraživane kuće, stanovi, poslovni prostori, automobili…. Kada pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni u USKOK radi ispitivanja, nakon čega će se odlučiti i hoće li tužiteljstvo, protiv koga i zbog čega tražiti određivanje istražnog zatvora.

sjever.hr/vecernji.hr
29.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.