Now Reading:
HOROR U BJELOVAR 71-godišnji obiteljski nasilnik silovao vlastitu suprugu! Bio je i naoružan? Evo za što ga se sve tereti!
Full Article 2 minutes read

HOROR U BJELOVAR 71-godišnji obiteljski nasilnik silovao vlastitu suprugu! Bio je i naoružan? Evo za što ga se sve tereti!

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1951′) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi članka 153. stavka 2. Kaznenog zakona, kazneno djelo nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 71-godišnjak od 22. rujna 2017. do 22. rujna 2022. počinio kazneno djelo nasilja u obitelji u jednom naselju na području Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno postupio protivno odredbi članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na štetu svoje supruge, kao i da je u lipnju 2022. godine počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu svoje supruge. Osnovano se sumnja da je nedozvoljeno posjedovao oružje (vojni imitator djelovanja artiljerijskog oružja M71, mješavina pijeska i eksploziva trotila) koje je građanima zabranjeno i koje je pronađeno prilikom pretrage obiteljske kuće 71-godišnjeg okrivljenika”, priopćio je DORH.

Dodali su da su nakon ispitivanja okrivljenika, predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i protiv 71-godišnjeg okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

sjever.hr/net.hr
28.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.