Now Reading:
ZDRAVO SRCE, ZDRAVA BUDUĆNOST Uz podršku župana Korena u Koprivnici započeo info tjedan povodom obilježavanja Svjetskog dana srca
Full Article 2 minutes read

ZDRAVO SRCE, ZDRAVA BUDUĆNOST Uz podršku župana Korena u Koprivnici započeo info tjedan povodom obilježavanja Svjetskog dana srca

Ispred koprivničke gradske tržnice danas je službeno započeo info tjedan povodom obilježavanja Svjetskog dana srca. Građani su tako imali priliku ispuniti anketu, informirati se o kardiovaskularnim bolestima, provjeriti tlak te poslušati savjete zdravstvenih djelatnika kako na najbolji način sačuvati zdravlje. Podršku akciji su dali i župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković sa suradnicima te pročelnica Maja Blažek.  

Akcija se provodi u sklopu projekta “Zdravo srce, zdrava budućnost” čiji je nositelj Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a partner je Koprivničko-križevačka županija. Vrijedan je gotovo 400 tisuća kuna, financira se temeljem poziva “Promocija zdravlja i prevencija bolesti- faza 2” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, Operativni program: „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Riječ je o bespovratnim sredstvima, i to u omjeru Europska unija 85 posto i državni proračun, odnosno Ministarstvo zdravstva 15 posto. 

Glavni cilj je podizanje i unaprjeđenje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i zdravog načina života te prevencija i sprječavanje razvoja bolesti kardiovaskularnog sustava na području Koprivničko-križevačke županije.

Akcija će se osim u Koprivnici provoditi i u Đurđevcu (četvrtak, 29.9. od 9 do 11 sati, gradska tržnica) te Križevcima (petak, 30.9. od 9 do 11 sati, gradska tržnica).

Dodajmo kako će se u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica, a povodom Svjetskog dana srca u četvrtak, 29.rujna u 18 sati, održati i predavanje za građane „Prvi koraci u sprečavanju kardiovaskularnih bolesti“ u Koprivnici na lokaciji – Trg bana Josipa Jelačića 6, dvorana 1.

Zajedničko predavanje će održati Eugen Fucak, doktor interne medicine i subspecijalista kardiologije, Iva Butković, nutricionist i Ivan Đuroci.

sjever.hr/kckzz.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.