Now Reading:
Ovi uređaji „gutaju” struju čak i kada vi spavate!
Full Article 2 minutes read

Ovi uređaji „gutaju” struju čak i kada vi spavate!

S obzirom na sve veći rast cijena, ne samo plina, nego i električne energije što predstavlja teret za mnoge potrošače, važno je znati da postoje uređaji koji „gutaju” struju i troše vaš novac čak i noću kada vi spavate.

Bilo da se radi o punjaču za mobitel, routeru za internet ili zamrzivaču – mnogi uređaji noću nepotrebno povećavaju račun za struju, prenosi N1.

Router radi i troši električnu energiju 365 dana u godini i, iznad svega, 365 noći. To se svakako odražava na račun za struju. Najbolji savjet za uštedu novca jest da isključite router noću. Ne samo da štedite struju, nego se i štitite od hakerskih napada.

Još jedan noćni gutač energije je zamrzivač – godišnje se na korištenje potroši oko 145 eura. Naravno, proizvodi se moraju hladiti i noću, a ne možete tek tako isključiti struju, ali možete ga redovito odmrzavati kako ne biste trošili nepotrebnu energiju. Naime, što je sloj leda deblji, potrebno je više energije za održavanje niskih temperatura, pa s redovitim odleđivanjem štedite između 15 i 45 posto na troškovima energije.

Bez obzira što možda prije spavanja napunite mobitel, ako nakon toga ostavite punjač u utičnici on nastavlja trošiti struju i nepotrebno povećava vaš račun. Zato ga uvijek izvucite iz utičnice nakon punjenja ili koristite višestruku utičnicu s prekidačem koji se može isključiti.

www.sjever.hr / N1
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.