Now Reading:
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Tomašević najavljuje nove gužve: Obnovit ćemo sve mostove
Full Article 2 minutes read

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Tomašević najavljuje nove gužve: Obnovit ćemo sve mostove

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovnu konferenciju za medije na kojoj je govorio o novom modelu odvajanja i odvoza otpada u glavnom gradu koji na snagu stupa od 1. listopada, a osvrnuo se i na prometne gužve kod Jadranskog mosta na kojem su u tijeku radovi, prenosi Index.hr.

Kako je kazao, u obnovu Jadranskog mosta nije se moglo ići ranije. Naime, prema njegovim riječima, najprije je trebala biti dovršena obnova Mosta slobode, a čini se da se Zagrepčani moraju itekako naoružati strpljenjem jer u idućoj godini Grad planira obnoviti sve mostove i za to izdvojiti 300 milijuna kuna.

-Nisam bio zadovoljan s prometnom regulacijom, pogotovo kad sam vidio ovo jučer. Dao sam nalog da se privremena prometna regulacija promijeni – rekao je Tomašević pojasnivši kako više neće biti jedna traka od juga prema sjeveru te da će teretnim vozilima promet po Jadranskom mostu biti zabranjen.

Ovakva prometna regulacija trebala bi početi u ponedjeljak.

-Napravit ćemo sve da to ne traje devet mjeseci, nego manje, modificirat ćemo ugovore – kazao je.

Tomašević se osvrnuo i na novi režim odvoza otpada u centru grada i na najavu da će građani vrećice moći iznijeti od 20 do 22 sata.

-To pitanje onda možemo postaviti i u Barceloni, Londonu, Bruxellesu, gdje se vrećice također odvoze navečer. U tim gradovima odvoz ide dva-tri puta tjedno. Mi ovdje uvodimo odvoz otpada svaki dan osim nedjeljom – rekao je Tomašević.

Biootpad će ići preko zelenih otoka. Samo komunalni otpad će se odvoziti kroz ZG vrećice, a u centru će se vrećice moći odložiti od 20 do 22 sata. Konačno ćemo maknuti kante iz centra grada – dodao je zagrebački gradonačelnik napomenuvši kako će podzemne spremnike financirati Grad.

-Neki će morati nekoliko stotina metara do njih, pogledajte kako je to u Ljubljani. Ne mogu biti ispred svake zgrade. Povećavamo odvoz otpada, svaki dan osim nedjelje, ali tražimo da bude u tom vremenu od 20 do 22. To je privremeni model – kazao je.

www.sjever.hr / index.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.