Now Reading:
Međimurac zaražen koronom partijao s prijateljima pa ga kaznili s 10 tisuća kuna, sad za njega traže i zatvor
Full Article 2 minutes read

Međimurac zaražen koronom partijao s prijateljima pa ga kaznili s 10 tisuća kuna, sad za njega traže i zatvor

Muškarac u dobi od 36 godina ulovljen je 26. siječnja prošle godine kako se u Murskom Središću druži s grupom prijatelja i poznanika iako je u tom trenutku imao zaštitnu mjeru izolacije i liječenja u kući jer je obolio od zarazne bolesti covid-19.

Nekoliko mjeseci kasnije Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv tog 36-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona, ali ga nije teretilo da bi pritom bilo koga zarazio nego da je “doveo u opasnost od zaraze sve osobe u čijoj se blizini našao”, piše jutarnji.hr.

Nadležni Općinski sud u Čakovcu optuženog je muškarca u međuvremenu proglasio krivim te ga je osudio na plaćanje novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna. No, državno odvjetništvo takvom sankcijom nije bilo zadovoljno te je podnijelo žalbu predlažući da mu se izrekne kazna zatvora.

– Državno odvjetništvo smatra kako je novčana kazna neprimjerena za optuženika jer je svojim neodgovornim ponašanjem tijekom pandemije ugrozio zdravlje većeg broja ljudi, ali i zbog drugih okolnosti istaknutih u žalbi. U žalbi je predloženo da se presuda preinači i optuženiku izrekne kazna zatvora – priopćilo je spomenuto tužiteljstvo, a prenosi jutarnji.hr.

www.sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.