Now Reading:
Iako ih je dobrano oprala kiša najbolji svjetski biciklisti uspješno su stigli u Ludbreg na cilj prve etape CRO Racea
Full Article 2 minutes read

Iako ih je dobrano oprala kiša najbolji svjetski biciklisti uspješno su stigli u Ludbreg na cilj prve etape CRO Racea

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race i ovaj je puta u Hrvatsku dovelo neke od najjačih UCI WorldTeam timova – šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea.

Već tradicionalno utrka je startala iz Osijeka, domaćina prve etape, a popodne je  završila u samom Centru svijeta, Ludbregu gdje su se okupili najbolji svjetski biciklisti iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će proći trasom dugom više od 1000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Pobjednik prve etape ove utrke je Talijan Jonathan Milan.

Milan je ciljem prošao u vremenu od 5:31:48 sati, ispred sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani CSF Faizanè) i Mirca Maestrija (Eolo-Kometa). U vrlo brzom spuštanju prema „središtu svijeta”, nakon posljednjeg uspona dana na Ludbreške Vinograde, Milan je profitirao od odličnog rada svoje momčadi te na cilju slavio s nekoliko dužina bicikla prednosti u odnosu na najbliže pratitelje za svoju prvu profesionalnu pobjedu u karijeri.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić naglasio je kako je ovaj događaj kruna njihovog rada, kako u turizmu, tako i u promociji biciklizma kao jedne turističke grane koja za njihov grad može biti vrlo atraktivna.

– Velika je čast za nas što možemo predstaviti naš grad putem televizijskih ekrana diljem svijeta. Naime, ovo će događanje izravno prenositi 150 televizija i jako smo ponosni – rekao je Bilić.

Napomenuo je i kako Grad puno ulaže u razvoj biciklizma. Tako je prošle godine uređeno pet biciklističkih staza, a cilj je da cikloturizam bude jedna od važnijih turističkih grana u Ludbregu.

Podsjetimo, Hrvatska će do 2. listopada biti prava sportska arena i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale.

abrkic/sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.