Now Reading:
I Novomarofčani mogu uživati u Varaždinskim baroknim večerima – ne propustite besplatan koncert
Full Article 2 minutes read

I Novomarofčani mogu uživati u Varaždinskim baroknim večerima – ne propustite besplatan koncert

Iznimnom kulturnom događaju imati će prilike prisustvovati Novomarofčani i njihovi gosti. Naime, u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, u dijelu programa ” Izvan Varaždina”, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu koncert će u četvrtak, 29. rujna od 19 sati održati Trio Corrente.

Ulaz će biti slobodan.

TRIO CORRENTE osnovan je 2018. godine u Rijeci voljom i entuzijazmom triju glazbenika koji su svoje glazbene afinitete prema ranoj glazbi htjeli izraziti i kroz povijesno obaviještenu izvedbenu praksu.

Pijanistica Jelena Tihomirović od završenog studija na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu i poslijediplomskog na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu, aktivno se bavi komornom glazbom u raznim sastavima, ponajviše u duu s flautistom Metodom Sironićem.

Violončelistica Lea Sušanj Lujo, stalna je članica Simfonijskog orkestra HRT-a i već dulji niz godina djeluje u mnogim domaćim ansamblima za ranu glazbu i surađujući između ostalih sa sa brojnim uglednim imenima povijesno osviještene interpretacije npr. kao što su Enrico Onofri, Herve Niquet i Catherine Mackintosh.

Metod Sironić od završnih studija u Lovranu i pariškoj Ecole Normale Alfred Cortot aktivno koncertira kao solist u orkestru i komornim sastavima. 2016. godine počinje samouko svirati baroknu flautu i kasnije se usavršava kod Martena Roota (HFK Bremen) i Benedeka Csaloga. Zajedno s Jelenom Tihomirović 2018. godine pokreće festival „Dani rane glazbe“ u Rijeci, te festival klasične glazbe „Lovran classic“. Trio Corrente festivalski je ansambl Dana rane glazbe u Rijeci i pokriva bogat repertoar djela od visokog baroka do ranog klasicizma na replikama originalnih instrumenata.

sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.