Now Reading:
Grad Varaždin riješio problem Arene – na njoj će uštedjeti čak 30 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Grad Varaždin riješio problem Arene – na njoj će uštedjeti čak 30 milijuna kuna

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina je u ponedjeljak održan sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa ugovora o javno-privatnom partnerstvu (JPP), odnosno smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u.

Gradonačelnik Bosilj je istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

– S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – poručuju iz Grada.

www.sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.