Now Reading:
“Dan srca u vašem kraju” – Obavite besplatan pregled srca na tri lokacije u Zagorju!
Full Article 1 minutes read

“Dan srca u vašem kraju” – Obavite besplatan pregled srca na tri lokacije u Zagorju!

Uz Svjetski dan srca, koji se obilježava 29. rujna te s ciljem olakšanja pristupa građanima zdravstvenoj skrbi, osvješćivanja i informiranja o kardiovaskularnim bolestima, klinika Magdalena u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom te gradovima i općinama, provodi akciju Dan srca u vašem kraju.

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok obolijevanja i smrtnosti kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj – osobito kod ljudi starije životne dobi. Od kardioloških problema godišnje umire 17 milijuna ljudi, iako stručnjaci ističu da je prevencija mogla pomoći u čak 80 posto slučajeva.

U sklopu akcije Dan srca u vašem kraju bit će omogućeno besplatno mjerenje krvnog tlaka i EKG-a te će se promovirati i nove digitalne tehnologije u prevenciji i ranom otkrivanju kardiovaskularnih bolesti.

Akcija se provodi na tri lokacije na području KZŽ i to u Krapini, u prostorima Gradskog društva Crvenog križa (Ulica Frana Galovića 7a), od 9 do 11 sati, na Trgu pape Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici akcija će se provoditi od 9 do 11 sati te u Pregradi na Trgu Gospe Kunagorske, od 12 do 14 sati.

www.sjever.hr
27.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.