Now Reading:
Završna konferencija projekta “Pruži ruku” vrijednog 1,5 milijun kuna: U dvije godina pružena je pomoć za 30 korisnika koji boluju od Alzheimerove bolesti
Full Article 3 minutes read

Završna konferencija projekta “Pruži ruku” vrijednog 1,5 milijun kuna: U dvije godina pružena je pomoć za 30 korisnika koji boluju od Alzheimerove bolesti

U ponedjeljak je u Čakovcu u zgradi Scheier održana završna konferencija projekta “Pruži ruku” koji je imao za cilj osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti pružiti dnevni boravak te zdravo i aktivno starenje, a njihovim obiteljima olakšati aktivnosti u poslovnom životu. Kroz projekt nabavljeno je i GPS uređaja za praćenje kretanja korisnika u uznapredovaloj fazi bolesti, a psihosocijalnim radom i edukacijom osnaživali su se članovi obitelji koji su brinuli o oboljelom od nekog oblika demencije.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač istaknula je kako je vrijednost ovog projekta 1,5 milijuna kuna koja su dobivena od EU socijalnog fonda.

-Ova odobrena sredstva iskorištena su za uređenje Depadense Doma za starije i nemoćne osobe koja će služiti za dnevni boravak za oboljele od Alzheimerove bolesti. U posljednje dvije godine kroz ovaj projekt pružena je zdravstvena i socijalna pomoć za 30 korisnika – kazala je pročelnica.

Za sve korisnike i njihove obitelji organizirani su izleti, psihološka pomoć, radionice i predavanja za članove obitelji, a pročelnica Tošić-Grlač rekla je kako se projekt nastavlja i dalje, a dio sredstava osigurati će i Međimurska županija u svom proračunu.

Voditeljica projekta i socijalna radnica, Mateja Kokalović kazala je kako je kroz projekt koji je trajao dvije godine pružena pomoć za 30 korisnika koji su koristili besplatni dnevni boravak koji je radio 10 sati dnevno uz doručak, ručak i užinu.

Kroz projekat zaposleno je i 5 osoba, a osim boravka i edukacija stručnih suradnika i članova obitelji, organizirani su izleti, radionice i predavanja za članove obitelji i organiziran je Alzheimer cafe te su obilježili i Svjetski dan Alzheimerove bolesti – dodala je voditeljica projekta.

msopek/sjever.hr 26.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.