Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Ako ne volite kišu, prespavajte ovaj tjedan. Ne bi pomogao ni odlazak na more!
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Ako ne volite kišu, prespavajte ovaj tjedan. Ne bi pomogao ni odlazak na more!

U ovome tjednu sunca se nećemo nagledati, a kišobrane ćemo morati nositi gotovo svaki dan. Uz to, bit će loše i biometeorološke prilike pa pretpostavljamo da će meteoropati ovih dana biti umorni i razdražljivi. Nadamo se, ipak, da nitko zbog vremena neće imati većih problema.

Prvog dana novoga tjedna bit će, najavljuju iz DHMZ-a, promjenljivo do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Lokalno i obilnija oborina, osobito u Dalmaciji, a u prvom dijelu dana i u zapadnim predjelima.
Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu umjeren jugozapadni i južni, u Dalmaciji ponegdje i jako jugo.
Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 15 i 19, a na Jadranu 20 i 23 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Na području cijele zemlje i dalje će tijekom dana prevladavati promjenjivo, nestabilno i oblačno vrijeme te će biometeorološke prilike biti nepovoljne. To će uzrokovati slabiju koncentraciju i pojačan umor te, posljedično, slabiji radni učinak kod meteoropata, a kod kroničnih bolesnika pojačane zdravstvene tegobe.

Vrijeme u nastavku tjedna

U unutrašnjosti pretežno oblačno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, u četvrtak uz obilnu kišu u gorskim predjelima. U srijedu ipak u većini predjela uglavnom suho.
Vjetar uglavnom slab, a u gorju mjestimice umjeren do jak jugozapadni. Danju temperatura zraka najviša u srijedu, kada će pak ujutro biti najsvježije.

Na Jadranu promjenljivo do pretežno oblačno. Mjestimice kiša ili pljuskovi s grmljavinom, a u četvrtak lokalno obilna oborina, osobito na sjevernom dijelu.
U utorak umjeren, mjestimice i jak jugozapadnjak, a zatim jugo, u četvrtak mjestimice i jako.

Temperatura zraka bez veće promjene.

sjever.hr/DHMZ
26.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.