Now Reading:
NOVI PROGRAM POTPORE IVANČANIMA Za energetsku obnovu kuća, Grad će vratiti dio uloženih sredstava – uključite se u javnu raspravu
Full Article 1 minutes read

NOVI PROGRAM POTPORE IVANČANIMA Za energetsku obnovu kuća, Grad će vratiti dio uloženih sredstava – uključite se u javnu raspravu

Grad Ivanec u javnu je raspravu uputio prijedlog novog programa potpore građanima u aktualnoj situaciji uzrokovanoj porastom cijena energenata.

Uz programe namijenjene poduzetnicima i građanima, koji su već u javnom savjetovanju, gradska uprava Ivanec izradila je i Program potpora vezan uz povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća.

Njime bi sva kućanstva, koja se odluče za cjelovitu ili djelomičnu energetsku obnovu obiteljskih kuća u svrhu smanjenja potrošnje energije, od Grada mogla ostvariti pravo na povrat uloženih sredstava u visini 5 do 10% (ovisno mjeri energetske obnove koju izvode), a maksimalno do iznosa 15.000 kuna, ako korisnik izvodi više mjera.

Prije negoli gradonačelnik i službeno uputi Gradskom vijeću na donošenje program novih gradskih potpora, on mora proći kroz postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Program će u javnoj raspravi biti do 5. listopada, a dotad na nj možete slati primjedbe i prijedloge i to na propisanom obrascu koji je, zajedno s prijedlogom integralnog programa (koji sadrži i uvjete za prijavu i način dodjele sredstava) i obrazloženjem, dostupan na web stranici Grada Ivanca www.ivanec.hr – rubrika Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

sjever.hr/ivanec.hr
25.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.