Now Reading:
FOTO: Za vatrogastvo u Krapinsko-zagorskoj županiji nema straha – djeca i mladež pokazali iznimnu spremnost i uvježbanost!
Full Article 2 minutes read

FOTO: Za vatrogastvo u Krapinsko-zagorskoj županiji nema straha – djeca i mladež pokazali iznimnu spremnost i uvježbanost!

Na nogometnom igralištu u Kumrovcu održano je 14. županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i pomlatka. Natjecanje je ujedno i kvalifikacijsko za državno natjecanje, a organizirala ga je Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Na ovom natjecanju djece i mladeži nastupilo je 53 vatrogasna odjeljenja, u četiri kategorije natjecanja.

Natjecanje vatrogasaca pratio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je istaknuo da vatrogastvo na području Hrvatskog zagorja ima kontinuitet na što su ponosni.

-Bitno je da se radi s vatrogasnom mladeži te da upravo oni sudjeluju na natjecanjima kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Nadam se da će barem dio ovih mladih ljudi koji su danas ovdje, danas-sutra biti i u operativnom vatrogastvu u svojim vatrogasnim društvima – zaključio je župan Kolar.

-Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer tako smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati, a ovi najmlađi su zalog da će u budućnosti to tako i ostati – rekao je Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Zamjenica župan Jasna Petek čestitala je ekipama na ostvarenim rezultatima, a posebno voditeljima kojima pripadaju najveće zasluge.

-Znamo kolika je važnost i plemenitost poziva vatrogasca te vam čestitam što ste odabrali baviti se ovim časnim i zahtjevnim zanimanjem – rekla je Petek.

Uime Hrvatske vatrogasne zajednice okupljenima je prigodne riječi uputio Zdravko Filipaj koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja zahvalivši prije svega sudcima koji su besprijekorno obavili svoja zaduženja.

Rezultati natjecanja

Podmladak djeca muška

  1. DVD Veliko Trgovišće
  2. DVD Tugonica-Podgrađe
  3. DVD Pavlovec 1-ekipa

Podmladak djeca ženska

  1. DVD Bedekovčina
  2. DVD Klanjec
  3. DVD Zlatar

Mladež muška

  1. DVD Bedekovčina
  2. DVD Tugonica- Podgrađe
  3. DVD Krapinske Toplice

Mladež ženska

  1. DVD Tugonica- Podgrađe
  2. DVD Bedekovčina 1 ekipa
  3. DVD Špičkovina

U kategoriji podmladak na natjecanju je sudjelovalo 8 ženskih i 24 muške ekipe, a u kategoriji mladeži 9 ženskih i 12 muških ekipa.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Foto: FB Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije
www.sjever.hr / vzkzz.hr
26.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.